Акад. Юлиан Ревалски е избран за втори мандат за председател

...
Акад. Юлиан Ревалски е избран за втори мандат за председател
Коментари Харесай

Преизбраха акад. Юлиан Ревалски за председател на БАН

Акад. Юлиан Ревалски е определен за втори мандат за ръководител на Българската академия на науките /БАН/ за интервала 2021-2024 година Заседанието на Общото заседание на Българска академия на науките за избор на ръководител се състоя през днешния ден онлайн, според противоепидемичните ограничения в страната, а тайното гласоподаване беше по авансово конкретизиран график, заяви пресцентърът на Българска академия на науките.

Акад. Ревалски е определен за ръководител на Българска академия на науките с 68 гласа от 86 дали своят вот членове на Общото заседание на Българска академия на науките. Подадени са 9 бели бюлетини, 2 гласа са невалидни, а 7 души са дали своят вот с "не ".

Акад. Юлиан Ревалски беше единствен претендент за поста. В Програмата си за ръководство на Българската академия на науките /2021-2024 г./ той подчертава върху устойчивото развиване на човешкия теоретичен капацитет в Академията, дейното присъединяване на учените от Българска академия на науките в иновационни разработки, още по-широко присъединяване на Българска академия на науките в просветителния развой на всички равнища и затвърждаването на Академията като главния експертен център на страната. Акад. Юлиан Ревалски е ръководител на Българската академия на науките от 2016 година, а в интервала 2013-2016 година е шеф на Института по математика и информатика на Българска академия на науките.



Областите му на теоретичен интерес са свързани с проучване на интервенциите - оптимизация, вариационен разбор, доктрина на игрите; функционален разбор - геометрия на банахови пространства и монотонни оператори, и в областта на общата топология - топологични способи в оптимизацията и многозначни изображения. Има 60 научни изявления, представени над 600 пъти, осведомят от Българска академия на науките.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР