Акад. Стефан Воденичаров беше избран за председател на Управителния съвет

...
Акад. Стефан Воденичаров беше избран за председател на Управителния съвет
Коментари Харесай

Учредиха комитет за възстановяване на Голямата базилика в Плиска

Акад. Стефан Воденичаров беше определен за ръководител на Управителния съвет на комитета за възобновяване на Голямата базилика в Плиска. Събранието се организира през днешния ден в огромния салон на Българска академия на науките.

" Радвам се, че учредяването се случва в Българска академия на науките. Академията би трябвало да служи за опазване на духовността. Младите би трябвало да знаят и да се усещат горди, тъй като губят своите корени ", сподели акад. Воденичаров.

Събранието стартира с минута безмълвие в памет на проф. Божидар Димитров година след кончината му. Именно негова беше концепцията да се възвърне този религиозно-дворцов комплекс, част от Националния ахеологически резерват " Плиска ". Сред учредителите са почетният ръководител на Камарата на строителите в България Симеон Пешов, ръководителят на управителния съвет Илиян Терзиев и изпълнителният шеф Мирослав Мазнев.

В него са също акад. Антов Дончев, акад. Михаил Константинов, издателят на " 24 часа " Венелина Гочева, ректорът на Минно-геоложкия университет проф. Любен Тотев, шефката на НИМ доцент Бони Петрунова, публицисти, другари и фенове на проф. Димитров.

Дарение от 100 000 лева даде за делото " Главболгарстрой ". Лично подаяние има и от 40 000 лева Разговаряно е с български евродепупати за поддръжка на плана от Европа. Имало увещание за подпомагане и от премиера Бойко Борисов. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР