Акад. Николай Денков и Мария Габриел ще осигурят приемственост след

...
Акад. Николай Денков и Мария Габриел ще осигурят приемственост след
Коментари Харесай

Премиерът Денков: Ще има приемственост в кабинета след ротацията

Акад. Николай Денков и Мария Габриел ще обезпечат последователност след ротацията сред министър председателите следващата година. Целта е да се прекъсне традицията с идването на нов министър-председател всичко, стартирано от предходните, да бъде спряно и да се анонсират нови хрумвания и упоритости. Това стана ясно от изявлението на премиера акад. Денков пред участниците в Годишната среща на бизнеса с държавното управление, проведена от в. " Капитал ", заяви държавният пресцентър.
 
В момента всички значими въпроси се дискутират сред министър-председателя и неговия вицепремиер, като по този метод се обезпечава и нужната поддръжка от партиите, които стоят зад кабинета в Народното събрание. Акад. Денков намира за обикновено сред тези политически сили да им конфликт на начинания и хрумвания и по едно и също време с това - механизъм за разискване.
 
За министър-председателя разговорът сред другите институции е от основно значение. " Важното е в последна сметка да се взимат верните решения, които са припознати и могат да бъдат устойчиви във времето ", означи той. Премиерът изрази страдание, че президентската институция не се включва в този развой. 
 
Докато държавното управление съумява да показва резултати пред обществото и политическите си сътрудници, то ще бъде изпълнено със смисъл и ще бъде стабилно, уверен е акад. Денков. Според него досега кабинетът извършва сполучливо управническата си стратегия. В Народното събрание се одобряват закони, които наваксват промени, забавени с години.
 
" Въпреки опитите за политически удари, които получихме поради тях, успяхме да осъществяваме решения, отлагани, тъй като са сложни, тъй като са чувствителни. Успяхме да ги осъществяваме тъкмо тъй като имаме политическа поддръжка и в Народното събрание, което ни разрешава да вземаме решения ", акцентира министър-председателят.
 
Премиерът уточни три групи действия, по които ще работи държавното управление до края на 2024 година Първата са измененията в съществени системи – правораздаване, администрация, обучение, опазване на здравето. Втората е обвързвана с консолидираното на България във значими интернационалните институции – Шенгенското пространство, еврозоната, Организацията за икономическо съдействие и развиване.
 
Третата група задания е ориентирана към модернизацията на българската стопанска система. Акад. Денков е надълбоко уверен, че България и нейните съседи могат да работят дружно и да трансфорат Балканите във водещ район в Европа.
 
" Вече доказахме, че можем да се развиваме с високи темпове и сме устойчиви на рецесии. Но този капацитет е доста по-голям. Затова, от една страна, би трябвало да развием нашите институции и да увеличим доверието в интернационален проект. Трябва да стабилизираме и политическата система, тъй като вложителите се интересуват от това. Но също по този начин би трябвало да си сложим и високата упоритост въз основата на положителното обучение да изпълним преход, който не просто да затвори някакви изоставащи към този момент производства, а да развива най-съвременните производства от вида на самостоятелните коли, галактическите технологии, биотехнологиите ", акцентира министър председателят.
 
Според него България има своите острови на достижения в тези области. Това, което й би трябвало, е тези острови да станат един постоянен континент, който дружно със прилежащите страни да покаже, че районът предлага подобаваща бизнес среда.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР