Акад. Николай Денков, и Асен Василев, и спортният министър по

...
Акад. Николай Денков, и Асен Василев, и спортният министър по
Коментари Харесай

Кирил Петков: Акад. Николай Денков, Асен Василев, и спортният министър не са замесени в корупция

Акад. Николай Денков, и Асен Василев, и спортният министър по никакъв метод не са забъркани в корупция. Това сподели съпредседателят на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ Кирил Петков на брифинг в Народното събрание, представен от Българска телеграфна агенция.

Аз съм сигурен, че системата изобщо не е изчистена изцяло и по всичките структури, всички ние би трябвало да се борим всекидневно с казуса с корупцията, сподели Петков. По думите му по тази причина е изработен мощен антикорупционен закон. Съпредседателят уточни, че „ спортният министър е доста чист и прави най-хубавото, което може да се направи в тази обстановка “. Нито стотинка с изключение на заплатата, която взимам от този парламент, нямам, нямам различен приход с изключение на тъкмо този и мога да го заявявам, сподели още Петков. Той уточни, че би бил благополучен да бъде направена толкоз мощна комисия за противопоставяне на корупцията, че да може цялото българско общество да се довери, откакто „ създадем инспекция на всички политици, за които има някакви подозрения “.

В тази политическа конкуренция всеки дебне толкоз доста, че това е може би най-бързият метод да почистим всевъзможни подозрения за корупция сред политическите партии. Ако я нямаше тази конкуренция и имаше едно усмиряване, щях да се тормозя, сподели Петков. Според него в този момент всеки следи всеки и това отстранява риска от корупция.

На въпрос по какъв начин от ПП-ДБ ще убедят ГЕРБ и Движение за права и свободи, че Николай Денков има качества за външен министър Петков съобщи, че въпросът е по отношение на това дали качествата на Мария Габриел ще бъдат подобаващи и за министър председател. Аз персонално имам вяра, че ще бъдат положителни качествата ѝ като министър председател, сподели Петков и добави: “Когато сте бил министър председател и сте седял с всички министър председатели в Европа, вие сте освен на равнището на най-висшата дипломация, вие в действителност можете да се справяте с всевъзможни обстановки “. По думите му, когато те работят в тандем, това „ дава същинската мощ на България “. Нека ги оставим да работят в тандем, а не да се опитваме да им се намесваме с някакви рекомендации.

По думите на Петков огромна част от бъдещето на това държавно управление ще се случи, когато има „ симетричност и във външните връзки, само че и си приказваме истината “.

Във връзка с изявлението на водача на ГЕРБ Бойко Борисов по-рано през днешния ден, Петков сподели, че " министърът на Министерство на вътрешните работи е на ГЕРБ, тъй че няма смисъл да се вършим, че не е. Когато си бил към този момент министър председател, умерено можеш да си външен министър, тъй като индивидът, който държи най-важните дипломатически връзки в една страна, е министър председателят ", добави Петков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР