Акад. Николай Денков е официалната кандидатура за премиер на Продължаваме

...
Акад. Николай Денков е официалната кандидатура за премиер на Продължаваме
Коментари Харесай

Промяната за акад. Денков: Да, той е кандидат-премиерът

Акад. Николай Денков е формалната кандидатура за министър председател на " Продължаваме промяната ". Това оповестиха Политическа партия на брифинг. Номинацията му ще бъде гласувана през днешния ден от националните препоръки на Политическа партия и " Продължаваме промяната ". Съпредседателят на Политическа партия Асен Василев разгласи, че зад втория мандат седи една партия допълнително спрямо първия, а за договаряния към този момент са се отзовали Българска социалистическа партия, Демократична България и " Български напредък ".

" Ще работим дружно за допустимо най-хубавото партньорство с тези, които са подготвени да работят по целите, сложени на масата. След като се види кой дава тази поддръжка, тогава може да приказваме за състав на държавно управление ", посочи акад. Денков на въпрос за бъдещото държавно управление.

Всички знаем, че първият мандат беше несполучлив. Затова опитваме за втория мандат към една маса да седнат всички, в случай че това е допустимо и имат предпочитание, съобщи Асен Василев.Има 7 партии, четири седнахме към обща маса. Това не е задоволително за кабинет, само че е положително начало. Дали ще се осъществя вторият мандат, или гтрегтияг, нито партиите, нито депутатите в Народното събрание ще се сменят, добави той. 

" Продължаваме промяната " афишират при какви условия ще сформират кабинет. Очаква се президентът Румен Радев да връчи втория мандат на Политическа партия, откакто проектокабинетът на ГЕРБ-СДС не беше признат в Народно събрание. 

Вчера от " Продължаваме промяната " оповестиха, че са изпратили писмо до всички партии в Народното събрание с главните неща, които би трябвало да свърши едно държавно управление. Това са Изборния кодекс, участието в Шенген и Еврозоната. От Политическа партия обявиха, че в случай че Народното събрание не одобри тези неща, те няма да предложат кабинет.



 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР