Акад. Николай Денков е консенсусна фигура като номинация на ПП

...
Акад. Николай Денков е консенсусна фигура като номинация на ПП
Коментари Харесай

Веселин Стойнев: Условията, които зададе ПП, сякаш са непреодолими макар и закономерни

" Акад. Николай Денков е консенсусна фигура като номинация на Политическа партия за министър председател. Условията, които зададе Политическа партия, като че ли са непреодолими въпреки и закономерни... Мисля, че се играе стратегическа игра - всички споделят, че вторият мандат има дребни шансове да мине, само че ще бъде препоръчан. Ако не излезе кандидат-премиер със състав от министри, Политическа партия ще наподобяват лековато ", сподели пред БНР журналистът Веселин Стойнев.

" Играта е безсмислено дълга и президентът я удължава. Това време, което наподобява пропиляно, може би смъква напрежението, макар че не виждаме особени резултати. Пилее се парламентарно време, не се одобряват значими закони, нов бюджет ", счита Стойнев.

" Трябва да се преодолее разделянето на хартиена коалиция и на партии на смяната. Но може да се стигне и до държавно управление на супермалцинство, което всички останали пасивно да поддържат. Трябва да се измисли формула за третия мандат, където да е ясно кой носи отговорност. Ако е сполучлив третият мандат, няма да има ясна съпротива. Затова е сложен. И в случай че за първите два е било нужно толкоз време, не знам за третия какъв брой ще би трябвало ", сподели още журналистът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР