Акад. Христо Григоров беше преизбран за председател на Българския Червен

...
Акад. Христо Григоров беше преизбран за председател на Българския Червен
Коментари Харесай

Акад. Христо Григоров е преизбран за председател на БЧК

Акад. Христо Григоров беше избран отново за ръководител на Българския Червен кръст от делегатите на Отчетно-изборното общо заседание на организацията, което се организира в София.
Проф. Здравко Маринов от БЧК София-град, доктор Валентин Пеев от БЧК-София област и Стойчо Стойчев от БЧК-Ямбол, също бяха избрани отново за заместник-председатели.
„ Както в цялата си 142-годишна история, и през последния четиригодишен интервал, дейностите, осъществени от БЧК недвусмислено потвърдиха качествата му на организация, отстояваща общочовешките полезности като свое верую. В това мъчно време, в което всички се сблъскахме с невиждана до момента рецесия, подбудена от пандемията от COVID-19, за следващ път БЧК с изключителна отговорност се изправи пред лицето на болката и страданието и с цялата си мощност, мобилизирайки целия си запас – човешки и веществен, застана един до друг с държавните институции в битката с ковид. В тази борба интензивно се включи и младежката ни организация, която тази година навършва 100 години от своето основаване “, сподели ръководителят на организацията за отминалия мандат.
Равносметката от работата на БЧК демонстрира, че продължава наклонността за стабилизиране и увеличение броя на членовете на организацията, като за 2020 година те са към 150 000 и над 200 000 дълготрайни и спонтанни доброволци, съидейници и поддръжници.
Генералният шеф на БЧК проф. доктор Красимир Гигов регистрира осъществяването на Стратегия 2020, показа Стратегия 2030 и проекта за работа на БЧК през 2021 година
Общото заседание беше закрито от ръководителя Христо Григоров , който още веднъж изрече своята благодарност към доброволците и чиновниците за упорития им труд и безрезервност, благодари за гласуваното му доверие и пожела на всички здраве и още по-успешен Мандат 2021 – 2024.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР