AirHelp“, водещата компания за защита на правата на пасажерите по

...
AirHelp“, водещата компания за защита на правата на пасажерите по
Коментари Харесай

Назоваха най-добрите летища и авиокомпании в света

„ AirHelp “, водещата компания за отбрана на правата на пасажерите по света, сформира рейтинг на самолетните компании и летищата по света.

Проучването на „ AirHelp “ се базира на лични данни на компанията и 40 000 пасажери от 40 страни, осведоми „ Росийская газета “.

При съставянето на рейтинга са взети под внимание следните параметри: акуратност, качество на обслужване на пасажерите, съществуване на магазини и заведения за хранене.

“Ние използваме статистиката за акуратност на полетите на всяко летище, с цел да изчислим вероятността, с която вашият полет ще бъде в точния момент ”, изяснява „ AirHelp “. Интервюирани са хиляди пасажери, споделили своите усещания за качеството на обслужването, времето на очакване и чистотата на локалните летища. Те оценили и заведенията за хранене и магазините на разнообразни летища.

Първият фактор е повлиял на 60% от оценката, а другите два – на 40% (по 20%).

На първо място е интернационалното летище Хамад в Катар (признато е за най-хубавото в света от 2015 г.).

Второто място е за летището на Токио, Япония, третото – летището в Атина, Гърция. Руското интернационално летище Шереметиево е шесто поред.

Най-ниска оценка е получило летище Портела в Португалия.

„ AirHelp “ е оценила също и работата на 72 самолетни компании. При установяване на мястото в класацията е било взето поради дали въздушните превозвачи работят в сходство с посочения график, какъв брой високо е качеството им, какъв брой бързо реагират на условията за възобновяване на цената на билета.

„ Катар Еърлайнс “ е приета за най-хубава самолетна компания за втора поредна година (84% от полетите са били навреме), „ Американ Еърлайнс “ се класира на второ място (75% от полетите са навреме), а „ Аеромексико “ (78%) се класира на трето място. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР