AirDrop е специална услуга на Apple, която ви позволява да

...
AirDrop е специална услуга на Apple, която ви позволява да
Коментари Харесай

Хакнаха Apple AirDrop и китайските власти вече могат да идентифицират подателите на съобщения с неприемливо съдържание

AirDrop е специфична услуга на Apple, която ви разрешава да откривате близки устройства с macOS и iOS и по-късно да трансферирате по сигурен метод файлове сред тях посредством Wi-Fi и Bluetooth. Потребителите могат да изпращат и получават фотоси, видеоклипове, документи, контакти, пароли и други

Apple популяризира протокола като сигурен, защото се употребява TLS криптиране на безжичната връзка. Но Пекинското общинско бюро за правораздаване (BMBJ) съобщи, че е създало метод за превъзмогване на криптирането и за откриване на идентифициращата информация на потребителите – номерата и адресите на електронните пощи на изпращачите.

Полицията към този момент е идентифицирала няколко обвинени, употребявайки този способ, съобщи BMBJ, без да прецизира дали някой е бил задържан. Бюрото също по този начин означи:

„ С това се усъвършенства успеваемостта и точността на откриване на закононарушенията и се предотвратява разпространяването на несъответствуващи мнения, както и евентуално неприятно въздействие “.

Apple ограничи потреблението на AirDrop за устройства в Китай през ноември 2022 година, откакто антиправителствени деятели използваха функционалността за разпространяване на политически манифести. AirDrop по дифолт бе е лимитирана до контактите, само че бе оставена алтернатива за цялостното активиране на AirDrop. С излизането на iOS 16.2 компанията Apple вкара сходно ограничаване за потребителите от целия свят, като се аргументира, че това се прави за битка с разпространяването на спам на многолюдни места като търговски центрове и летища.

Но не щеш ли китайските експерти са съумели да декриптират информацията и да разпознават потребителите, които популяризират недопустимо наличие

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР