Airbus обяви, че планира да започне серийно производство на рекорден

...
Airbus обяви, че планира да започне серийно производство на рекорден
Коментари Харесай

Airbus започва производството на нещо уникално!

Airbus разгласи, че възнамерява да стартира серийно произвеждане на рекорден слънчев аероплан. Той се споделя Zephyr, като се създава от компанията към този момент няколко години. Плановете са той да може да лети до 120 дни без потребност от кацане.
Airbus към този момент е подготвена с фабриката във Фейбъроу, Англия, в която ще създава до 30 бройки Zephyr на година. Целта на новия аероплан е да се употребява за връзки сходно на дроновете Aquila на Фейсбук, от които компанията се отхвърли.
Zephyr е съвсем напълно затрупан със слънчеви панели, които денем зареждат мотора и натрупат сила в батериите. Енергията от тях се употребява през нощта.
В момента Zephyr държи върха по най-дълъг полет без презареждане - 336 часа, 22 минути и 8 секунди. В момента над Аризона лети новият модел Zephyr S, който има за цел да прекара 30 дни в непрестанен полет.
През идната година Airbus възнамерява да организира и 120-дневен полет, който да реализира заложената цел на самолета. Той може да лети на височина 21 км. в избран регион и да обезпечава покритие за дадена мрежа или интернет връзка. Има опция да се употребява и за наблюдаване на земни процеси, мониторинг на пожари, трафик и други
Целият аероплан има обсег на крилете 25 метра и тежи по-малко от 75 кг., като може да носи не повече от 5 кг. товар. Airbus работи и по друга версия с 33 метра обсег на крилете и с две опашки, която ще може да носи по-тежки товари с повече съоръжение. Компанията споделя, че Zephyr към този момент има разрешителни за работа както за военни, по този начин и за цивилен цели в няколко страни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР