Airbnb се превърна в един от основните играчи във ваканционните

...
Airbnb се превърна в един от основните играчи във ваканционните
Коментари Харесай

Факторите, които определят цената на наемите на Airbnb

Airbnb се трансформира в един от главните играчи във ваканционните наеми по целия свят. Компанията, която сега преодолява икономическата рецесия, произлизаща от ковид, направи ниша за себе си на пазара с ценова политика, която се конкурира с цените на хотелите. Но по какъв начин се дефинират тези цени?

Професорите по стопанска система и бизнес проучвания в Свободния университет на Каталуния (UOC) Жозеп Ладос, Антони Месегер и Инма Родригес са създали изследване, посредством което се пробват да хвърлят повече светлина по въпроса. В него те анализират цените на над 20 000 жилището, благосъстоятелност на дребни притежатели в град Барселона, като изключват големите притежатели на жилища чартърен, написа испанското икономическо издание . 

За откривателите има три съществени определящи фактора в цената на Airbnb: пространство, услуги и дискретност. Според Жозеп Ладос важното е потребителят да се усеща удобно и да успее да се потопи в достоверната конюнктура на мястото, което посещава. По-големият брой квадратни метри , самостоятелен апартамент или близостта до центъра на града са условия, които нормално увеличават цената.

Това се свързва и с различен аспект, който би трябвало да се вземе поради - съществуването на всевъзможни детайлности за къщата, която се отдава под наем в интернет. За разлика от това, което се случва с хотелите, в описанието на Airbnb има голямо многообразие от изображения , всякаква информация за удобствата, битовите предмети или особеностите на къщата и според от това какъв брой подробни са те, надлежно се въздейства върху цената. Тази система би заменила и надхвърлила обичайния звезден рейтинг на хотелите, който стартира да отпада и остарява в този смисъл, написа изданието. 

Тъй като това е един тип обществена мрежа, репутацията на притежателя също е основна за Airbnb. Апартаментите с по-голям брой мнения усилват доверието на клиентите и в случай че това се добави към добър резултат, нормално води до по-висока цена. Когато броят на отзивите сред два обекта е подобен, то цената на един или различен апартамент ще бъде по-висока предвид на точките, който е събрал.

Концентрацията на жилища в същия регион е различен фактор, който в този случай усилва цената. Причината това да се случва е, че в централните региони търсенето надвишава предлагането. Нещо, което на доктрина опонира на пазарните закони, само че това се случва при доста характерни условия.

И, не на последно място, политиката за отменяне на резервацията . Въпреки че може да наподобява необичайно, по-голямата неотстъпчивост в тази политика допуска по-голямо доверие на потребителите, което от своя страна разрешава да се покачат цените на жилищата. 

Източник:

Превод и редакция: Нели Тодорова 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР