Airbnb обяви, че въвежда световна забрана за използването на охранителни

...
Airbnb обяви, че въвежда световна забрана за използването на охранителни
Коментари Харесай

Airbnb с нови правила от април: Забранява охранителни камери в имотите

Airbnb разгласи, че вкарва международна възбрана за потреблението на охранителни камери в парцелите, които се дават чартърен в платформата. Промените в политиката на компанията ще влязат в действие в края на идващия месец, написа Би Би Си. 

Онлайн платформата за отдаване чартърен споделя, че този ход има за цел да опрости разпоредбите си за охранителните камери и да даде приоритет на поверителността на гостите.

Потребителите на Airbnb и преди са изразили опасения по отношение на потреблението на камери за наблюдаване на закрито.

„ Тези промени бяха направени след консултация с нашите посетители, домакини и специалисти по дискретност и ние ще продължим да търсим противоположна връзка, с цел да подсигуряваме, че нашите политики работят за нашата световна общественост “, разгласи в изказване началник на Airbnb.

Тъй като по-голямата част от обявите в Airbnb не оповестяват, че имат охранителна камера, тази актуализация се чака да засегне дребна група хора.

Настоящите правила разрешават потреблението на охранителни камери в общи елементи като дневни и коридори, стига местоположението на оборудването да е ясно посочено в листата на парцела.

Актуализираната политика също не разрешава потреблението на външни камери, които са ориентирани вътре в парцелите.

Airbnb не разрешава слагането на камери за наблюдаване в частни зони като спални и бани.

Новите правила въпреки всичко ще запазят потреблението на камери на звънци и монитори за звук в общите елементи. Тези устройства също би трябвало да бъдат обаче разказани на страницата със лист на парцела.

Ограничението идва малко повече от седмица, откакто американското комедийно шоу Saturday Night Live излъчи подправена реклама на Airbnb, която включваше смешка за камера, скрита в тоалетна. Скечът е гледан повече от 1,2 милиона пъти в YouTube.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР