Airbnb обяви, че ще забрани използването на вътрешни охранителни камери

...
Airbnb обяви, че ще забрани използването на вътрешни охранителни камери
Коментари Харесай

Край на наблюдението: Airbnb забранява камерите в имотите

Airbnb разгласи, че ще забрани потреблението на вътрешни охранителни камери във всички парцели, оповестени на уеб страницата ѝ, и ще вкара нови ограничавания за външните камери и устройствата за следене на шума.

Досега камерите бяха позволени в зони като коридори и жилищни пространства, стига да са оповестени от притежателя на парцела. Airbnb също по този начин изискваше камерите да са ясно забележими и да не се намират в спалните пространства или баните.

Тази седмица компанията съобщи, че измененията, които ще влязат в действие от 30 април, опростяват политиката ѝ във връзка с устройствата за наблюдаване и „ не престават да дават приоритет на неприкосновеността на персоналния живот “ на потребителите на Airbnb.

Сега тя ще изисква от шефовете на парцели да оповестяват съществуването и общото местонахождение на всяка външна камера, тези камери да не следят вътрешни пространства и да не са ситуирани тук-там с „ по-голямо очакване за цялост на персоналния живот “, като душове и сауни.

Airbnb признава, че някои притежатели на парцели са употребявали шумов мониторинг като метод да „ предотвратят проблеми като неразрешени празненства “, само че споделя, че те би трябвало да бъдат разкрити на гостите. Те би трябвало единствено да правят оценка равнищата на децибелите, само че не и да записват или предават звуци.

Нарушенията на новата политика ще бъдат разследвани, а глобите могат да включват унищожаване на обявата или профила на потребителя, обявиха от Airbnb.

Тези промени следват обширни съвещания с посетители, домакини, специалисти по отбрана на персоналните данни и групи за отбрана на правата “, се споделя в изказването на Airbnb.

Въпреки че компанията твърди, че множеството парцели, оповестени на нейния уебсайт, не оповестяват за съществуване на охранителна камера, измененията идват на фона на възходящата угриженост по отношение на евентуалното потребление на скрити камери на публични места, които през последните години станаха по-евтини и необятно налични.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР