Новите правила на Airbnb в Ню Йорк ограничават възможностите за настаняване за туристи

...
Airbnb казва, че вече е започнала да ограничава някои нови
Коментари Харесай

Airbnb казва, че вече е започнала да ограничава някои нови резервации.

Съгласно новите правила само регистрирани домакини ще имат право да приемат гости за по-малко от 30 дни чрез платформи като Airbnb и VRBO.

Те трябва да останат в дома, докато го отдават под наем и не се допускат повече от двама гости наведнъж - по същество забраняват семействата и слагат край на групите резервации за партита или ергенски и момински уикенди.

Служители казват, че са получили 3800 заявления от хора, които искат да се регистрират като домакини, но малко под 300 са одобрени досега.

Разпоредбите са победа за привържениците на жилищното строителство, които твърдяха, че апартаментите в града се превръщат де факто в хотели.

Още новини от света:
Британци в капан във ваканционен апартамент сред гръцка буря
Смъртоносен „извънтропичен“ циклон хитове в Бразилия

Airbnb се бори с новите правила, твърдейки, че строгите условия се равняват на забрана и ще се отразят отрицателно на пътниците, които търсят настаняване на достъпни цени.

Но от 21 август 2023 г. Airbnb - която имаше 38 500 „нехотелски“ обяви в Ню Йорк през януари - спират резервации за домакини, които не могат да предоставят нито градски регистрационен номер, нито доказателство, че са кандидатствали.

Властите в Ню Йорк далеч не са първите за да ограничат начина, по който платформите за ваканционно отдаване под наем работят в техния град.

Домакините на Airbnb в Сан Франциско могат да отдават под наем цялата си собственост само за максимум 90 дни в годината, докато в Амстердам ограничението е 30 нощувки, освен ако не имат специален лиценз.

Берлин забрани изцяло краткосрочните наеми през 2014 г., но законът беше отменен през 2018 г. Въпреки това ограниченията за това колко дълго хората могат да отдават имотите си под наем в германската столица остават в сила.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР