Аида“ на Франко Дзефирели е звездният акцент в юлската програма

...
Аида“ на Франко Дзефирели е звездният акцент в юлската програма
Коментари Харесай

„Аида“ на Дзефирели - кулминацията на Опера в Летния театър във Варна през юли

„ Аида “ на Франко Дзефирели е звездният акцент в юлската стратегия на Опера в Летния спектакъл във Варна, оповестяват от Театрално-музикалния продуцентски център за Moreto.net.

В чест на 100-годишнината от рождението на великия оперен режисьор Варненската опера, в колаборация с националния оперен спектакъл на Албания, уреди правата за постановката на Дзефирели дружно с истинските костюми, атрибут и сценография. За блестящата премиера са планувани две поредни дати.

На 14 юли в ролята на етиопската принцеса ще слушаме трагичното сопрано Йоана Железчева дружно с Михаела Берова, Валерий Георгиев, Свилен Николов, Евгений Станимиров. На 15 юли като Аида ще победи международната прима Красимира Стоянова , която ще пее с Милен Божков, Красен Карагьозов и Деян Вачков, а ролята на Амнерис ще извърши албанската оперна звезда Ивана Хоксха.

На 7 юл и като взаимен план с Международен музикален фестивал „ Варненско лято “ слагаме операта на Леош Яначек „ Хитрата лисичка “ . Алегоричният роман за кръговрата на живота е в актуалната постановка на Вера Немирова, а диригент-постановчик е маестро Павел Балев. Продукцията е колаборация с Volkstheater от град Рощок, Германия.

Премиерата на хитовия мюзикъл „ Бодигард “ по едноименния холивудски филм е с първа дата 22 юли , със звездното присъединяване на Орлин Горанов като телохранителя Франк Фармър и британската кино и мюзикълна актриса Манал Ел Фейтури в ролята на Рейчъл Марон. Гастролът на актриса от лондонския Уест Енд е събитие в историята на мюзикъла в България. Популярните песни ще звучат, дирижирани от Страцимир Павлов в постановка на Борис Панкин.

В гранд балетната церемония на 27 юли ще поднесем на публиката театър с красиви танцови фрагменти от „ Лебедово езеро “, „ Катарина, или Дъщерята на разбойника “, „ Кармен “, „ Антигона “ и „ Спартак “ в хореографски прочит на Сергей Бобров. През миналата 2022 година балетният състав на Варненска опера победи на три континента.

Грандиозен край на четиринадесетия летен сезон ще сложи церемония концертът на международната оперна дива Соня Йончева , която ще пее за първи път във Варна на 31 август .
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР