AI помощникът взаимодейства с хората вербално и изразява емоции чрез

...
AI помощникът взаимодейства с хората вербално и изразява емоции чрез
Коментари Харесай

Домашен AI помощник разбира и води сложни разговори


AI помощникът взаимодейства с хората вербално и показва страсти посредством придвижвания
(снимка: LG Electronics)

Иновативно устройство на LG Electronics употребява технологии за изкуствен интелект, с цел да поддържа връзка пълноценно с хората. Компанията ще покаже AI помощника на ревюто CES 2024 през януари в Лас Вегас.

Домашният асистент разполага с роботизирани, AI и мулти-модални технологии, които му разрешават да се движи, учи, схваща и взе участие в комплицирани диалози, оповестиха от корейския разработчик.

LG нарежда устройството като повсеместен домакински иконом и придружител в едно, който усъвършенства всекидневието на хората, в сходство с визията „ Zero Labor Home ” на компанията.

AI помощникът има два крайници и е кадърен да се придвижва независимо в дома. Умното устройство може да взаимодейства с хората вербално и да показва страсти посредством придвижвания, с помощта на своите крайници.

Мулти-модалната AI технология, която комбинира различаване на глас и изображения с обработка на натурален език, разрешава на смарт помощника да схваща подтекста и желанието на индивида по време на дейната връзка с него.

В ролята на “подвижен ” хъб за умния дом, смарт помощникът се свързва и ръководи интелигентни домашен уреди и IoT устройства.

AI помощникът има два крайници и може да се придвижва независимо в дома
(снимка: LG Electronics)

Устройството стъпва на платформа Qualcomm Robotics RB5, която поддържа AI функционалности, като да вземем за пример различаване на лица. Помощникът употребява вградена камера, представител и разнообразни датчици, с цел да събира данни за околната среда в действително време, включително температура, мокрота и качество на въздуха в затвореното пространство. AI технологиите проучват тези данни и ги комбинират с външна информация.

Смарт помощникът може даже да се употребява като камера за домашни любимци или охранител. Нещо повече, устройството може автоматизирано да патрулира дома, когато неговите жители отсъстват, като се движи от една стая в друга и изпраща известия към смарт телефона на потребителите, в случай че да вземем за пример открие отворен прозорец или включена светлина.
още по темата
В допълнение, устройството може да помогне в пестенето на сила, като се свърже с образован контакт и изключи неизползваните устройства в цялата къща.

Когато потребителят се прибере вкъщи, AI помощникът го посреща на вратата, разпознава страстите му, като проучва гласа и изражението на лицето, и избира музика или различен тип наличие, което да дава отговор на настроението му.

Устройството оказва помощ на потребителите и в всекидневието им, като обезпечава данни за пътувания, информация за времето, персонални задължения или увещание за медикаменти.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР