Ai Pin на Humane – устройството, което трябваше да замени

...
Ai Pin на Humane – устройството, което трябваше да замени
Коментари Харесай

MKBHD нарече Humane Ai Pin най-лошия продукт, на който някога е правил ревю

Ai Pin на Humane – устройството, което трябваше да размени смарт телефоните не оправда упованията неотдавна стана достъпнo за закупуване, откакто компанията събра доста пари и доби голяма известност. Отзивите бяха много неприятни, изключително от техническия рецензент в YouTube Маркъс Браунли (MKBHD). Той назова устройството „ най-лошия артикул, на който в миналото е правил ревю “.

Неговите думи доведоха до онлайн спор за това дали видеото му е било заслужено или даже етично, като се има поради, че със своите 18,6 милиона клиенти Браунли може да „ убие “ компанията.

Създателите на Ai Pin, Имран Чаудри и Бетани Бонджорно, които са ученици на Apple дадоха огромни обещания за Ai Pin. По създание това съставлява квадратно устройство без екран, което може да се прикрепя към облеклата. То разполага с камера, микрофон, тъчпад и лазерен проектор, който прожектира графичния потребителски интерфейс върху ръката на потребителя. Ai Pin може също по този начин да прави позвънявания и да изпраща и получава текстови известия. Устройството коства 700 $ плюс абонамент от 24 $ на месец.

Ai Pin се появи този месец и получи най-вече неприятни мнения. Най-големите недоволства са, че просто не работи през половината от времето, че е муден, че загрява, и че има къс живот на батерията.

„ Най-лошият артикул, който в миналото съм разглеждал… Засега. “

MKBHD изрази ясно възприятията си в заглавието на своя видеоревю на Ai Pin

Оплакванията на Браунли повтарят недоволствата на други рецензенти, че Ai Pin постоянно позволява неточности, необикновено муден е и има ужасяващ живот на батерията. Във видеото има и доста други основателни рецензии. Като да вземем за пример неналичието на каквито и да било приложения и това, че проекторът е съвсем неразбираем навън при по-ярки условия.

Видеото на Браунли е подложено на критика от някои консуматори на обществените мрежи, като един от тях го назовава „ непоносимо, съвсем неетично, да казваш това, когато имаш 18 милиона клиенти “.

Потребителите настояват също, че Браунли „ доста “ въздейства на пазара и че той просто желае да покаже, че може да смачка фирмите.

Самият Браунли отговори на поста, като съобщи:

„ Не съм склонен с това каква е моята работа “.

Други се съгласиха, че човек като Браунли в действителност има силата да смазва фирмите, и че ревюто му евентуално ще убие Humane.

Донякъде е изненадващо, че един от хората, които поддържаха рецензията на Браунли беше Сам Шефър. Той е началник на медийния отдел на Humane. Той съобщи, че ревюто е почтено, солидно и заслужено.

Браунли въпреки всичко сподели и някои положителни неща за Ai Pin. Той може да бъде доста потребен в случаите, когато работи обикновено. Липсата на екран пък е чудесна за тези, които желаят да прекарат повече време надалеч от екраните.

Въпреки, че ревюто на Браунли безспорно е оказало огромно въздействие, Ai Pin постоянно щеше да бъде мъчно продаваем. Цената от 700 $ и месечният абонамент от 24 $ са доста пари за каквото и да било. Още повече за артикул, който кара множеството хора да се питат какво в действителност прави той. Не е като да не са го разглеждали и доста други рецензенти.

Humane, която е учредена през 2018 година събра 230 млн. $ от вложители до края на 2023 година. Ai Pin е първият ѝ артикул. Като се има поради, че компанията редуцира 4% от личния състав си през януари, той може да е и последният ѝ, а може би не.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР