AI алгоритъм вече изготвя рецепти за нова, оригинална бира(снимка: CC0

...
AI алгоритъм вече изготвя рецепти за нова, оригинална бира(снимка: CC0
Коментари Харесай

Изкуствен интелект вече приготвя и бира


AI логаритъм към този момент изготвя предписания за нова, истинска бира
(снимка: CC0 Public Domain)

Швейцарската пивоварна MNBrew, дружно с учени от Висшето учебно заведение в Люцерн и софтуерната компания Jaywalker Digital, варят бира ейл по рецепта, създадена от изкуствен интелект.

Новата бира от вид Indian Pale Ale е наречена Deeper от нейните основатели. Според Адриан Мининг, специалист в MNBrew, усетът ѝ е „ доста пристрастяващ ” и много благоуханен. Разбира се, хора варят пивото, само че по указания от особено основан логаритъм, наименуван.

В самото начало на процеса или човек, или самият AI избира вида на бирата – да вземем за пример същия Indian Pale Ale, Weizen или различен. След това логаритъмът преглежда база данни със 157 000 предписания за бира от цялостен ​​свят, избира подобаващи мостри и въз основа на тях предлага лична рецепта, в това число сортове хмел и малц, както и дълготрайност на подготвяне. Резултатът е нова истинска бира.

За елементарните пивовари разглеждането на няколко хиляди предписания е на практика непостижима задача. „ Brauer AI може да направи това освен доста по-бързо от човек, само че също по този начин изготвя рецепта за бира, която в никакъв случай не е съществувала до момента ”, споделя един от основателите на логаритъма – Марк Бравин от Висшето учебно заведение в Люцерн.
още по тематиката
Разработчиците нямат за цел изцяло да отстранят хората от производството; в противен случай, те споделят, че най-хубавият резултат се реализира посредством взаимните старания на човек и логаритъм.

Миналата година се разчу за сходен логаритъм, употребен за подготвяне на уиски. Но заради особеностите на производството на тази мощна напитка, не беше допустимо незабавно да се вкуси резултатът от работата на изкуствения разсъдък.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР