Ахмед Доган възстановява политическата си форма. Привържениците му са млади

...
Ахмед Доган възстановява политическата си форма. Привържениците му са млади
Коментари Харесай

Социолог: Ще видим Доган в действие, той е майстор на тихите реплики

Ахмед Доган възвръща политическата си форма. Привържениците му са младежи, които приказват самокритично. Висока политическа техника е да не загатват името на ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи. Доган е занаятчия на тихите реплики, а в този момент прави съюз против Пеевски. Връща се към класическата си позиция на същински водач, който работи всеки ден. Ще забележим нещо невиждано от младите - Доган в деяние. Това сподели социологът Андрей Райчев.

По думите му има данни, които предвиждат деветпартиен парламент. " Над 300 000 души е електоратът на Движение за права и свободи, в Северозападна България Пеевски персонално набра гласоподаватели. Главният електорат обаче са жертвите на Възродителния развой - към 10 000 души, там изборът е Доган или не гласоподавам. Иначе ми се коства 2:1 или 3:1 за почетния ръководител, въпреки че мнозина желаят помиряване, а не да избират един от двамата ", добави той. 

На собствен ред политологът проф. Румяна Коларова смята, че Доган е изгубил ужасно доста. " Не единствено от ореола си и освен в политиката, а и в турската общественост. Поведението му се интерпретира като боязън, не можеш да обясниш за какво се криеш. Разделението на електората на Движение за права и свободи зависи от това накъде ще отиде локалната конструкция, не е поради лидерски конфликт. Не е толкоз значимо масата какво желание има. Сигурно има деятели и на страната е на двамата, само че битката е за разпределението на локалния актив ", акцентира тя в ефира на Нова.

От своя страна социологът Eлена Дариева уточни, че Доган е заложил на символното, повеждайки листите в Кърджали и Разград. " Контраходът на Пеевски е издигане на Ерол Мюмюн - кмет на Кърджали. В този МИР разпределението на силите е 3 против 4 общини. Много технократски се подхожда, само че това може да се окаже доста дейно. Най-големият електорален контейнер са настоящите кметове на общини, а това е един от новите моменти в предизборната акция. Те имат мощен мажоритарен капацитет ", разяснява тя.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР