Ахмед Доган предложи нова формула за бъдещото развитие на ДПС

...
Ахмед Доган предложи нова формула за бъдещото развитие на ДПС
Коментари Харесай

Кой е Джевдет Чакъров, когото Ахмед Доган предлага за съпредседател на ДПС?

Ахмед Доган предложи нова формула за бъдещото развиване на Движение за права и свободи – съпредседателство на Делян Пеевски и доцент доктор Джевдет Чакъров. Почетният ръководител на Движение за права и свободи предложи доктор Джевдет Чакъров да носи отговорност най-вече за обичайните региони на придвижването, връзките с Турция и демократичните обединения, тъй като в продължение на 14 години е бил вицепрезидент на Либералния интернационал.

Джевдет Чакъров е роден през 1960 година в Асеновград. Завършва Медицинския университет - Пловдив, компетентност " Обща хирургия ". През май 2015 година придобива научна степен " лекар по медицина " след обществена отбрана на дисертационен труд по обща хирургия. Джевдет Чакъров става член на Движение за права и свободи още при основаването на партията.

През 1996 година е определен за член на Централното оперативно бюро – груповия управителен орган на Движение за права и свободи, какъвто е след неколкократно преизбиране.

През юни 2001 година става депутат от 8-и многомандатен изборен регион Добрич в XXXIX национално заседание. Веднага по-късно е номиниран от Движение за права и свободи и е определен за ръководител на парламентарната комисия по околна среда и води (2001 – 2005).

През тези години България води договаряния за участие в Европейския съюз. По това време се приготвя и се приема екологично законодателство, което да дава отговор на европейските условия и транспонира европейските екологични наставления. Като ръководител на парламентарната комисия по екология доктор Чакъров интензивно взе участие в този развой на синхронизация на българското с европейското екологично законодателство и има принос за приемането на редица закони.

Той е съвносител на Закона за биологично многообразие, признат през 2002 година, на законопроект за изменение и допълнение (ЗИД) на Закона за тютюна и тютюневите произведения, на два ЗИД на Закона за водите, на ЗИД на Закона за сдруженията за напояване Един от значимите закони, които провокират изключително мощен публичен интерес е Законът за генетично модифициран организъм (ГМО).

От май 2005 година до 2019 година е вицепрезидент и член на Бюрото на Либералния интернационал, като е избиран на тези постове девет мандата поредно без спиране.

Джевдет Чакъров е някогашен министър на околната среда и водите в държавното управление на Сергей Станишев.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР