Ахмед Доган отново застава начело на ДПС – до конференцията

...
Ахмед Доган отново застава начело на ДПС – до конференцията
Коментари Харесай

Ахмед Доган отново застава начело на ДПС

Ахмед Доган още веднъж застава отпред на Движение за права и свободи – до конференцията на партията през февруари 2024 година Дотук се стигна, откакто по-рано през днешния ден Мустафа Карадайъ подаде оставка като ръководител на партията. Решението е взето на съвещание на Централното оперативно бюро, извършено през днешния ден.

От Движение за права и свободи не оповестяват аргументите за решението на Карадайъ да се отдръпна от поста. По неофициална информация той е бил извикан от Ахмед Доган изключително в централата на Движение за права и свободи преди оставката.

Припомняме, че Ахмед Доган напусна обществената политика през 2013 година, когато за ръководител на Движение за права и свободи бе определен Лютви Местан. Три години по-късно, след скандал, той бе свален и на негово място през 2016 година Доган уточни Мустафа Карадайъ. 

От 16 октомври пък депутатът Делян Пеевски е съпредседател на парламентарната група на Движение за права и свободи. Той делеше поста с досегашния водач на партията Мустафа Карадайъ. През последните месеци Пеевски е индивидът, който показва позицията на партията по основни тематики. Съпредседателският пост му дава опция и легитимация да взе участие в председателските срещи в Народното събрание, които дефинират дневния ред на Народното събрание и на страната.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР