Ахмед Доган и Бойко Борисов са причина Делян Пеевски да

...
Ахмед Доган и Бойко Борисов са причина Делян Пеевски да
Коментари Харесай

Сериозен раздор между Борисов, Доган и Пеевски

Ахмед Доган и Бойко Борисов са причина Делян Пеевски да изпадне от листите на кандидат-депутатите от Движение за права и свободи, само че и от пропагандния поток на провластовите медии, твърди " Фрог нюз ", базирайки се на свои източници от службите. Според информацията, споделена от изданието, в персонална среща почетният водач на придвижването и министър председателят са решили Пеевски да бъде изваден от играта. Причина за решението бил напън от Съединени американски щати, където следствията по закона РИКО против олигарха набират все по-висока скорост. Това е идващият скандал, който ще разкрие връзки и закононарушения по върховете у нас, считат от " Фрог нюз ".

Борисов бил предупреждаван и различен път от американците да скъса всевъзможни връзки с Пеевски, само че той се опитвал да го показа като жертва на други олигарси, които желаят да го злепоставят зад Океана. Когато обаче янките му посочили някои обстоятелства от противозаконни дейности на Пеевски – Борисов не могъл да отвърне нищо. В момента и там царува сериозна блъсканица, тъй като не се знае след изборите по какъв начин ще се трансформират събитията и накъде ще задуха вятърът.

Според тях Борисов на собствен ред разпоредил да се провеждат кавги с Русия, с които да засвидетелства преданост към Вашингтон, тъй като в документите против Пеевски самият той попадал не един и два пъти.

Американците не закачали Доган към този момент, тъй като им бил необходим като престиж в Движение за права и свободи, който може да свърши добра/заблуждаваща работа по линия на турския президент Ердоган, с който Съединени американски щати са в обтегнати връзки от дълго време. Така както Русия се опитвала да употребява Борисов, Пеевски и Доган като „ Троянски кон “ в НАТО и Европейски Съюз, по същия метод Вашингтон желал да употребява същите марионетки във връзка с Анкара, пишат още от " Фрог нюз ".

Почувствал се грубо предаден, Пеевски заплашил Борисов с тежки компромати, каквито имал в обилие. Най-малкото щял да изкара същинската Мата Хари, която, считат доста близки до премиера, била брачна половинка на негов приближен другар.

Борисов на собствен ред кипнал, че може да арестува Пеевски за най-малко 100 неща и тогава никой нямало да се върже на неговите разкрития. Конфликтът придобил нападателен темперамент и единствено намесата на Доган, към този момент туширала общественото експлоадиране на абсурда. Тръгне ли свлачището, ще завлече целия модел и проект, за които се борим години наред и става дума за милиарди. Разнобоят значи гибел за всички ни, охлаждал пристрастеностите почетния ръководител. Той повтарял непрестанно, че към този момент са позволили огромна неточност с войната против Васил Божков и опита да заграбят хазартния бизнес от него. Тази война занапред щяла да се разгори и не било изобщо несъмнено кой ще е победител. А победеният можело да не е сред живите…

Въпреки спора Борисов и ГЕРБ договорили скрито с Движение за права и свободи региони, където едните ще правят отстъпка депутатски места на другите. ГЕРБ към този момент назначавали в секционните комисии хора на придвижването от името на своята партия. Особено в Търговищко, Шуменско, Разградско, Силистренско – където към този момент цели селища са под контрола на придвижването и където, съгласно локалните, върви противоположен възродителен развой.

Главната цел на подмолните сделки е съставянето след изборите на „ кабинет на спасението “ или „ експертен кабинет “, доминиран от министри-марионетки на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Двете партии били даже подготвени на компромис и да дадат един-два министерски поста на „ алчност дебелак “, както наричали в придвижването Каракачанов, в случай че Вътрешна македонска революционна организация успее да се докопа до заветните проценти за влизане в Народното събрание. Но това щял да е компромис в краен случай.

Засега Пеевски е изискал цялостни гаранции, че няма да бъде проверяван и разследван по никакъв мотив след изборите, каквото ѝ да стане на тях. За задачата изискал това да бъде доказано персонално от основния прокурор Иван Гешев и шефът на КПКОНПИ Сотир Цацаров. Досега те били под 100-процентов негов надзор, само че откогато станал цел за янките и някои съветски кръгове, те почнали да го заобикалят с разнообразни оправдания.

„ Големият благотворител “ заплашил и тях с папки с компромати и към този момент сред страните има помирение. То обаче може да избухне всеки миг, в случай че някоя от страните го наруши поради персонални ползи или ползите на някой от мафиотските кръгове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР