Ахмед Доган е купил 70 % от ТЕЦ Варна. Сделката

...
Ахмед Доган е купил 70 % от ТЕЦ Варна. Сделката
Коментари Харесай

Доган си купи ТЕЦ

Ахмед Доган е купил 70 % от Топлоелектрическа централа Варна. Сделката е станала на 7 август съгласно Търговския указател.

Синът и дъщерята на някогашния транспорте министър Данаил Папазов са продали на Ахмед Доган 70 процентния дял от фамилната транспортна компания " Сигда ", през която е била добита Топлоелектрическа централа " Варна " от опитващата се да излезе от България CEZ.

Сделките са подписани при започване на август, само че са вписани чак на 4 септември, като евентуално причина за забавянето е сривът на Търговския указател. Заявлението е подадено още на 9 август и от приложените към него контракти излиза наяве, че Доган е купил от Станислав Папазов 36% от " Сигда ", а от сестра му Ивелина - 34%. След продажбата, синът и дъщерята на някогашния министър остават надлежно с 16 и 14%. Цената на придобиване на каузи от Доган не става ясна, защото е уредена в анекси, които обаче не са приложени.

До момента няма коментар по договорката нито по линия на Доган, нито от Данаил Папазов и фамилията му

Семейството на Папазов придобива Топлоелектрическа централа " Варна " от CEZ на 20 декември предходната година. Официално оповестената сума на договорката, посочена от чешката енергийна компания като чист доход от продажбата на централата във Варна е  48.5 млн. евро. ТЕЦ-ът бе затворен от CEZ през 2015 година, с претекста, че е нерентабилна. Папазови възобновиха активността й.

Ден след договорката е било извършено и общо заседание, на което са импортирани промени в устава като е отразен новият съучастник, Амхед Доган. Решено е сдружението " Сигда " да резервира сегашните си шефове и " да продължи да съществува и да развива активността си като сдружение с лимитирана отговорност с непроменена компания, седалище и адрес на ръководство, предмет на активност, капитал, ръководство и посланичество ". Папазови резервират и блокиращ глас при основни решения за компанията, които би трябвало да се вземат единомислещо или с 3/4 от гласовете.

В Топлоелектрическа централа " Варна " към този момент също няма промени в борда, в който с изключение на изпълнителния шеф Данаил Папазов, влизат Адриан Атанасов и Георги Христозов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР