Ахмат победи с 2:1 като гост Тамбов и изпревари съперника

...
Ахмат победи с 2:1 като гост Тамбов и изпревари съперника
Коментари Харесай

Ахмат се отдалечи от опасната зона и остави там Тамбов

Ахмат победи с 2:1 като посетител Тамбов и изпревари противника си в класирането на съветската Премиер лига. Исмаел от дузпа и Фелипе Визеу се разписаха за гостите, а попадението за Тамбов бе дело на Георгий Мелкадзе, също от бялата точка.

Сензационната победа като посетител на Спартак (Москва) преди няколко дни доста усили възможностите на Тамбов да резервира мястото си в РПЛ. Ахмат имаше единствено с точка по-малко, само че тимът от Грозни претърпя тежко проваляне с 0:4 вкъщи от ЦСКА (Москва) и в този момент искаше да се върне на правилния път.

Двата тима започнаха внимателно и заложиха на далечни удари, само че нито един път на някой от вратарите не се наложи да прави избавяне. В 16-ата минута Евгений Харин стреля рисково с глава, Гиорги Шелия мазета, а по-късно топката беше изчистена. Малко по-късно се стигна до ново безредие в наказателното поле на Тамбов, при което Александър Грицаенко повали Харин. Реферът Сергей Иванов прибегна до намесата на ВАР и даде дузпа, която Исмаел осъществя.

След половин час игра Сослан Таказов пропусна да изравни с глава, а в 32-ата минута домакните също получиха дузпа. Тя бе отсъдена за нарушаване на Мирослав Богосавац против Мелкадзе, който самичък се нагърби с осъществяването и прати Евгений Городов в противоположния ъгъл 1:1.

Важная победа в сложнейшем матче! 2:1! «Ахмат» обыграл на выезде «Тамбов»! Голы в составе нашей команды забили Исмаэль Сильва и Фелипе Визеу! pic.twitter.com/GDuVbeZWi2
— FC Akhmat Grozny (@akhmatgrozny) July 7, 2020 След почивката Ахмат беше по-настоятелният отбор и закономерно стигна до трите точки. В воин за грозненци се трансформира Фелипе Визеу, който досега нямаше нито един гол в шампионата. Бразилецът засече прострелно центриране на Богосавац и благодарение на десния непряк дирек топката се озова в мрежата.

Успехът изравни Ахмат по точки с Рубин и Сочи. Тамбов пък остана на 14-ото място, а в идващия кръг му следва значимо посещение на Арсенал (Тула).

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 27 кръг, вторник 7 юли  ФК Тамбов 1:2краен резулат  Ахмат
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР