Ахмат е пътувал през нощта от Южен Уелс, за да

...
Ахмат е пътувал през нощта от Южен Уелс, за да
Коментари Харесай

“Никога не съм виждал такова нещо“: Мъж пътува над 2000 мили до Турция, за да намери семейството си

Ахмат е пътувал през нощта от Южен Уелс, с цел да стигне до фамилния си дом Тут в провинция Адияман в Турция. Брат му Али е умрял, откакто домът му се срутва на земята вследствие на земетресението. Съпругата на Али е тежко ранена, а двете му племеннички към момента са заровени измежду руините.Екип на Sky News се срещнас Ахмат на едно от дребното работещи летища в земетръсната зона.

Sky`s followed Ahmat Yilmaz, from South Wales, who was trying to locate family members in the Taurus mountains, southern Turkey.

His brother died when the earthquake caused his house to collapse. Ahmat’s nieces are still in the rubble.
— Sky News (@SkyNews)
На половината път Ахмат получава телефонно позвъняване от оживялата си племенница, която му споделя, че никой няма да пристигна да помогне на фамилията.

Той е налегнат от тъга. Това, което вижда Ахмат, когато идва в къщата, е сърцераздирателно.

„ Не е за поверие. Никога не съм виждал това преди. Наистина съм шокиран. Никога не съм виждал такова нещо преди в живота ми... в никакъв случай. “, споделя Ахмат

Сестра му Фара го прегръща и двамата се държат крепко. Тя плаче от тъга. Съседите един по един идват да се поклонят пред скръбящото семейство.

Ахмат споделя, че това е било къща, цялостна с наслада и любов; в този момент фамилията му е унищожено. Той споделя, че локалните желаят да знаят къде е държавната помощ.

Истината е, че държавното управление е претрупано. В тези отдалечени заснежени села те ще чакат дълго. Един човек, изправен пред чудовищността на всичко това в тази страна на безчет нещастия.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР