Ах, морето - всичко вече струва почти двойно. Инфлацията не

...
Ах, морето - всичко вече струва почти двойно. Инфлацията не
Коментари Харесай

На плажа напомпани барманчета сюрпризират с 12 лева за минерална вода

Ах, морето - всичко към този момент коства съвсем двойно. Инфлацията не пожали даже алкохола. Първият удар от повишаващи се цени се усети още при започване на годината. Януари цифрите на рафта на най-масовите виновност и спиртни питиета потеглиха нагоре със приблизително 10% поради все по-големите разноски за произвеждане, логистика и продажба. Вторият пестник идва за летовниците. Черноморието ни постоянно се е славело с на ниска цена алкохол, само че това към този момент е на път да се промени.

" Едно узо да изпиеш би трябвало да платиш 9 лева Това е май-евтиният вид. Всички цени са доста нагоре. В заведенията за хранене и нощните заведения стана безумно скъпо ", разяснява Татяна Георгиева, локален гражданин на един от най-тузарските курорти у нас - Лозенец.

На Слънчев бряг кенче с една от най-бюджетните бири, която до предходната година вървеше на цена от 2-3 лв., в този момент коства 5-6. На плажа напомпани барманчета сюрпризират курортистите с 12 лв. за бутилка минерална вода.

Поскъпване има и за коктейлите и разхладителните фрешове, а простата сметка е, че за минимална поръчка в заведение на юг от Бургас за човек са нужни най-малко 40 лв.. Вечеря за семейство с две деца излиза най-малко 100 кинта без алкохола, и то в неособено хигиенично заведение.

" Цените в питателните магазини също са скочили доста. Хотелите усилиха нощувките с 15-20%. Повечето се стараят да не оскъпяват прекомерно доста почивката на хората, само че с тези цени на тока и водата това е невероятно ", добавя Татяна.

Цените на север от Бургас са още по-високи. Например една от най-предпочитаните салати у нас - шопската, стартира от 12 лв. в Ахелой и Равда, а в Несебър доближава до 18 лв.. В един от най-луксозните заведения за хранене в Свети Влас пък зелена салата с крутони и шунка доближава 35 лв., а спагетите удрят цена от 42 лв., написа.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР