Ах, февруари, ти сладък месецо на виното и любовта. А

...
Ах, февруари, ти сладък месецо на виното и любовта. А
Коментари Харесай

6-те музикални събития на февруари

Ах, февруари, ти сладостен месецо на виното и любовта. А какъв по-добър подарък за обичания човек от споделено време дружно на фона на страхотна музика онлайн. За благополучие месецът има какво да предложи откъм музикални събития. Имаме техно, суинг, реге, поп, че и български музикални изненади. Не ни остава нищо друго, с изключение на да се възползваме от най-малко един от пъстрата стратегия с концерти, които ни предстоят.

Solar Sofia
Къде: Арена София, София Кога: 10 февруари Кои: Дейв Уилън и Майк Ди Скала, по-известни като CAMELPHAT, доближават върха на денс сцената след интернационалния шлагер " Cola " през 2017 година Парчето се изкачва преди всичко в класацията за клубни песни на Billboard в Съединени американски щати и получава номинация на 60-ите годишни награди Грами. Следват още хитови сингли като " Panic Room " от 2018 година, колаборация с Au/Ra с парчето " Breathe ", " Be Someone " с Jake Bugg и други, трансформирайки дуото в едни от най-успешните актьори на бийтпорт за всички времена. Колко: от 70 до 120 лева на eventim.bg Защо: Към дебюта на българска сцена на продуцентско дуо CAMELPHAT се причислява и Кевин де Врис. От първия си рилийз през 2015 година холандецът прави огромен напредък, като си издълбава ниша за хибридно техно. Музиката му разпростира звуковите системи до краен лимит, като по едно и също време черпи от силата на техното и еуфорията на транса.
Glenn Miller Orchestra
Къде: НДК, София Кога: 10 февруари Кои: Повече от 75 години след основаването на биг бенда от огромния композитор Глен Милър светът не стопира да се въодушевява още веднъж и още веднъж от гениалните му и незабравими композиции. Сред тях са " Moonlight Serenade ", " In The Mood ", " Chatanooga Choo Choo ", " Pensylvania 6-5000 " или " American Patrol ".  Колко: от 50 до 90 лева на eventim.bg Защо: С майсторските си осъществявания оркестърът ни връща като че ли с машината на времето в 30-те и 40-те години на отминалия век. Именно в този интервал е зародил и един от най-космополитните и завладяващи музикални стилове на всички времена и увлякъл в танц хиляди по света- суингът.
Mellow Mood
Къде: Sofia Live Club, София Кога: 11 февруари Кои: Групата се образува за първи път през 2005 година, когато множеството от членове ѝ са към момента в гимназията. Бандата е главно ръководена от близнаците Якопо и Лоренцо Гарсия и публично дебютира през 2009 година с първия си студиен албум, Move!, продуциран от Паоло Балдини, който по-късно става техен звуков проектант. В момента имат зад тила си Mellow Mood имат хиляди почитатели, както и европейско самопризнание и участия на фестивали от ранга на Rototom Sunsplash и Sziget. Колко: от 25 до 30 лева на eventim.bg Защо: Една от най-успешните италиански реге банди - Mellow Mood, идва в България, с цел да показа новия си албум Mañana. Освен това момчетата ще изпълнят и най-големите си шлагери, с помощта на които ще пренесат почитателите си в света на регето и дъб музиката.
Михаела Филева
Къде: Sofia Live Club, София Кога: 17 февруари Коя: Успехите в кариерата на Михаела Филева стартират още с първия й самотоятелен сингъл " Опасно близки " и от този момент към този момент 10 години тя върви единствено напред и нагоре. Красивата и надарена изпълнителка потвърди качествата си освен като реализатор, танцьор, създател, само че и като персона, която дефинира позитивните трендове в музиката и културата на новото потомство. Колко: 25 лева на eventim.bg Защо:  " Първият ми концерт в София за новата 2023 година ", разгласи певицата в обществените мрежи, като показа, че на сцената с нея ще се качат и Краси Тодоров - пиано и програминг, Александър Обретенов - бас китара, Васил Крумов - китара и Васил Вутeв - барабани.
Братя Мангасарян
Къде: Club Void, Пловдив Кога: 18 февруари Кои: Братя Мангасариян е комедийната музикална група от професионални артисти, които назовават себе си с псевдонимите Зюмбюл (Силвестър Силвестров), Кулю (Владислав Петров) и Среброто (Александър Сано). Триото се изявява в жанр, който те са си измислили: манга хип-хоп (смесица от хип-хоп, пънк и етно детайли с иронични текстове). Колко: 20 лева на eventim.bg Защо:  " Ноември 2022 година като се объркаха да ни поканят да създадем концерт у София и те на, в този момент мега национално турне ", шеговито написа Александър Сано под новината за трите концерта в страната, които ще изнесат Братя Мангасарян. Освен в Пловдив, другите две дати са: 16 февруари Варна и 17 февруари - Бургас.
Томъс Андърс и Modern Talking Band
Къде: Дворец на културата и спорта, Варна Кога: 25 февруари Кой: Едва ли има човек в света, който да не е чувал песните " You`re My Heart, You`re My Soul " и " Cheri, Cheri Lady ". Колкото и неочакван за всички да е този факт, тези мелодични поп части са дело на германци. А след няколко седмици - на 24 февруари в София и на 25 февруари във Варна идва половинката от дуото - създателят и солист на групата Modern Talking - Томъс Андърс, който ще показа онлайн безконечните си класики. Колко: от 50 до 130 лева на eventim.bg Защо: Според Томас концертната стратегия дава обещание да бъде една от най-хубавите, които е правил през последните години. Изпълнителят ще показа най-известните песни на дуото онлайн, най-популярните шлагери от минали години, както и изцяло нови композиции.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР