Агро хъб е едно виртуално и реално място, където 14

...
Агро хъб е едно виртуално и реално място, където 14
Коментари Харесай

Първият в страната Агро хъб ще помага на земеделците да внедряват цифрови технологии по полетата си

Агро хъб е едно виртуално и действително място, където 14 партньорски организации сплотяват напъните си, с цел да дават достъп до цифрови технологии на българските аграрни производители. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ основателят на първия в България Агрохъб Светлана Боянова. За земеделските стопани към този момент работи и първият в страната демоцентър в Института по зеленчукови култури Марица в Пловдив. Цифровите технологии ще могат да се видят и в 16 стопанства, където всеки, който се интересува от модерното българско земеделие, може да посети.

Целта ни е да покажем даже чисто икономическите изгоди на земеделците от това да модернизират своите стопанства и да интегрират технологиите в тях, сподели Боянова.

Една от тези точки ще бъде база на Аграрен университет Пловдив, което е с лозя, тъй че с изключение на за производители на оранжерийна продукция, ще има информация и за лозарите. Най-ценното на цифровите технологии е това, че дават опция за събиране на данни, които ще могат да бъдат оценени от учените в Хъба и по този начин земеделските стопани могат да получат препоръки и насоки по какъв начин да са по-ефективни по полетата си, добави Светлана Боянова. Достъпът до технологиите ще бъде безвъзмезден за всички, които се интересуват.

Цялото изявление вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР