Агро Финанс изплаща дивидент за периода от 2021 г., в ...

Агро Финанс изплаща дивидент за периода от 2021 г., в

Агро Финанс изплаща дивидент за периода от 2021 г., в който действаше като АДСИЦ

" Агро Финанс " изплаща дял за срока от 2021 година, в който действаше като АДСИЦ Брутната сума на акция е в размер на 0,039996 лв., или общо съвсем 1,3 млн. лв. - цялата печалба от 1 януари до 20 април 2021 г.Препоръчай (0)  Инвестор.БГ Споделяне (AGF / AGROF)
„ Агро Финанс “ АД ще изплати дял на акционерите си за срока от 2021 година, в който е осъществявало активност като сдружение със специфична капиталова цел (АДСИЦ). Това са решили акционерите на извършеното общо заседание. Документите са оповестени посредством Бюлетин Investor .

Дружеството ще разпредели брутен дял в размер на 0,039996 лв. на акция, или общо съвсем 1,3 млн. лв., дали своят вот са акционерите. Това е цялата печалба в срока 1 януари 2021 – 20 април 2021 година, в който компанията е осъществявала активност като АДСИЦ.

Начална дата за погашение на дивидента е 20 юли т.г., а изплащането ще се реализира посредством капиталовите посредници и ОББ.

Акционерите са одобрили и отписването на сдружението от Българската фондова борса (БФБ). Направени са и съответните промени на устава на компанията.

Акционерите са приели и отчета за активността на сдружението през 2021 година, докладите на управлението, отчета на инспектора, годишния финансов доклад. Следвай компанията

Към края на първото тримесечие на тази година „ Агро Финанс “ усилва приходите от аренда, от продажба на парцели и печалбата. Приходите от контракти за аренда и наем на компанията надвишават 2 млн. лв. към края на март при 1,7 млн. лв. за същия срок на предходната година. Продажбите на капиталови парцели са за 85 хиляди лв. през първото тримесечие при 22 хиляди лв. година по-рано.

Общите доходи на компанията са за съвсем 2,1 млн. лв. по отношение на 1,8 млн. лв. година по-рано, а разноските към края на март нарастват до 104 хиляди лв. от 91 хиляди лв. година по-рано.

Дружеството регистрира чиста печалба в размер на съвсем 2 млн. лв. към края на март при 1,7 млн. лв. към края на март 2021 година

Дружеството се отхвърли от лиценза си на АДСИЦ в края на 2020 година

Към края на май компанията има съвсем 138 хиляди дка земеделска земя. Инвестираните от нея средства са близо 44 млн. лв. при междинна цена на портфейла от 317,82 лв. на дка. По-голямата част от земята на „ Агро Финанс “ се намира в Северозападен, Северен централен и Североизточен регион.

В последната година акциите на "Агро Финанс " нарастват със 17,5%, като пазарната капитализация надвишава 121 млн. лв.. Последната договорка с акции на сдружението е подписана на 6 юни при цена от 3,76 лв. за брой.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg