Агресията, посегателството към хора и чупенето на паметника на Съветската

...
Агресията, посегателството към хора и чупенето на паметника на Съветската
Коментари Харесай

Нинова за посегателството над МОЧА: Недопустим вандализъм!

Агресията, похищението към хора и чупенето на паметника на Съветската войска е неприемлив вандалски акт. Това е позицията на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по отношение на нападението над лагера пред Паметника на Съветската войска в София и похищението върху монумента.

" Осъждаме най-остро насилието и омразата. Паметниците са нашата история. Унищожавайки тях, унищожавате българската памет ", декларира Нинова в пост в профила си във Фейсбук.

Лидерът на Българска социалистическа партия акцентира, че става въпрос за проведена провокация за усилване на опълчването и втълпяване на ненавист.

" Настояваме държавното управление, регионалната администрация и общината незабавно да вземат ограничения, с цел да подсигуряват целостта на паметника и сигурността на жителите. Както и правоохранителните органи да разкрият причинителите и те да понесат своята отговорност. Питаме самонареклите се евроатлантически партии - насилието, побоят над хора и саморазправата европейски полезности ли са? Очакваме всички политически партии да се разграничат от този вандалски акт и да спрат да опълчват едни българи против други. Историята ни е обща и би трябвало да я пазим ", написа още Нинова.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР