Агресията е едно от най-страшните предизвикателства на нашия век. Това

...
Агресията е едно от най-страшните предизвикателства на нашия век. Това
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Агресията е едно от най-страшните предизвикателства на нашия век

Агресията е едно от най-страшните провокации на нашия век. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова по време на формалното разкриване на 17-ото издание на Международния фестивал на червенокръсткитe и здравни филми под мотото, което се организира в Санаторно-оздравителен комплекс „ Камчия " край Варна, предава „ Фокус ".

„ Сърдечно благодаря за опцията и за поканата да бъда патрон на това 17-о издание на Международния фестивал на червенокръсткитe и здравни филми. Агресия, човечност, кино - три думи, които са част от диагнозата, лекарството и изцелението на нашето съвремие. През идващите дни ще почувстваме доста страсти, ще усетим компликациите, само че и удовлетворението от облиците на киното, на доброволци и лекари, посветили живота и работата си на човешкото избавление ", уточни Илияна Йотова.

Тя се обърна към управлението на БЧК с думите, че организацията е постоянно първа там, където човешката покруса чака вярата.

„ Където първата помощ и състраданието са по-важни от всичко на този свят ", сподели вицепрезидентът и даде за образец помощта, която червенокръстката организация е оказала по време на трусове и наводнения в България и по света.

„ От гърмежите в Лозенец, България, поради човешка неточност, до гърмежите на войната в Ирак, провокирани от човешките безумия. Вие бяхте първите на мястото на страшната покруса на почтените жертви на бургаското летище в резултат на терористичен акт и в случай че не бяха вашите първи дейности, в случай че не беше вашата интервенция, в случай че не беше изключителният професионализъм на лекарите от Медицински университет, от лечебните заведения, от Военномедицинска академия, нямаше да бъдат избавени доста човешки животи, нямаше да може да се върне вярата на доста фамилии. Вярата, че и в нещастието и след нещастието има хора, които са на своя пост, с цел да оказват помощ и да подадат ръка ", означи в словото си вицепрезидентът.

Илияна Йотова добави, че с помощта на Червения кръст и Червения полумесец стотици хиляди хора са получили първа грижа, пресичайки границите на европейските страни, с цел да търсят избавление за себе си и бъдещето на децата си.

„ И това е единствено една дребна част от вашата активност и вашето огромно сърце. Вашата мощ не е в организацията и в координацията, вашата мощ е в полезностите, които ви сплотяват и които задминават надалеч границите ни. Днес, когато фанатици и осквернители на същите тези човешки полезности водят борба с природата на индивида, водят борба с мозъците на младежите, точно вие показвате посредством вашата работа, че човешкият живот няма цена и няма религия, която да оправдава гибелта пред живота ", уточни Илияна Йотова.

Вицепрезидентът разяснява, че Санаторно-оздравителният комплекс се е трансформирал в място за срещи, диалози, полемики на доста здравни организации.

„ Камчия се трансформира в интернационална столица на филантропичните придвижвания и организации. Мотото „ Чрез хуманизъм към мир и другарство " е най-хубавото обръщение, което довечера и тези дни всички с вас можем да изпратим. И в случай че нямахме потребност от тези три думи, нямаше да аплайват повече от 1 800 кино лентата от 107 страни на предварителната селекция. Защото това е нашият човешки отговор на спорния и рисков свят, в който живеем. В идващите дни посредством изкуството ще се лутаме и ще намираме, ще размишляваме и ще действаме, ще страдаме и ще се радваме, потънали в магията на киното. Ще се срещнем с експанзията - едно от най-страшните провокации на нашия век. Какво сгрешихме като хора, с цел да се избиват децата ни и да се нараняват в учебно заведение, да се саморазправят хора по пътищата, в домовете, над дамите, в обществените мрежи, да има същинска война сред институциите, да се нахвърлят върху лекари и върху учители? Ще се срещнем и с човешкото злощастие, ще се срещнем и с онази природа, която ни отмъщава поради това, което ние като хора й предизвикваме, само че ще се срещнем и с непобедимата воля на индивида да оказва помощ и да дава обещание ", съобщи в словото си вицепрезидентът Илияна Йотова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР