Агресивен мъж отнесе 1000 лева глоба за цинично поведение и

...
Агресивен мъж отнесе 1000 лева глоба за цинично поведение и
Коментари Харесай

Екшън край Пловдив! Баща и син нападнаха данъчни заради дълговете им

Агресивен мъж отнесе 1000 лв. санкция за цинично държание и обиди към служителки в Община. Той отправил репликите в салона на отдел „ Местни налози и такси " в една от общините в Пловдивска област, а повода – сумата, с която е задлъжнял татко му към хазната.
Грозната сцена се разиграла в края на 2016 година. Мъжът и татко му, посетили данъчната работа, с цел да платят вноска по изискуем налог, написа trafficnews.bg . Те поискали да им бъдат изяснени събитията към възникването на данъчните отговорности и по - съответно формиран акт за определяне на отговорности в размер на 2384.60 лева за налог върху недвижими парцели, такса за битови боклуци и налог върху транспортни средства.
След като чули сумата, синът почнал да крещи по служителките, декларирал с висок глас „ Какви са тия нелепости? Тези коли са продадени от дълго време ". В диалога се намесила нейна колежка, която се пробвала да потуши пристрастеностите. Оказало се обаче, че това още повече ядосало данъкоплатеца.
„ Ти да мълчиш, пикло! Още на следващия ден ще си уволнена”, креснал той.
Чувайки какво става в салона, началничката на отдела излязла да види какво се случва. Тя се намесила в диалога,като помолила разярения мъж да прекрати циничното си и неуважително отношение. Той я погледнал и избухнал: „ Ти коя си, ма. Мога ли да ти *** майката''. След което сякаш почнал диалог по телефона, обяснявайки, че го наскърбяват с думата „ мангал”. През цялото време татко му го дърпал и го приканвал да престане.
Чашата на търпението на служителките преляла и те повикали полиция. Това на собствен ред ескалирало държанието на мъжа и още по-силно почнал да крещи, като се опитал да замахне през прозореца на гишето. Последвали и реплики към една от дамите: „ ще влезна там и ще те извлека, ма ".
Преди да дойдат органите на реда, татко и наследник побързали да избягат.
След обяснението на служителките за обстановката, служителите на реда влезнали в дирите на двамата мъже, разкрили ги и арестували по-младия.
Той преспал в ареста и му е наложена мярка за неотклонение „ Подписка”.
Повече от година по-късно, нападателният мъж получи и наказване. За сходно действие законодателят е планувал отнемане от независимост до 2 години, пробация или публично неодобрение. Тъй като причинителят е признал за стореното, не е нанесъл имуществени и не имуществени вреди, както и фактът, че е с чисто правосъдно минало, магистратите са решили да анулират наказателната отговорност на мъжа и да наложат друго, заслужено наказване. Районен съд-Пловдив му наложи административна санкция в размер на 1000 лв..
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР