Агресивен кибик се опитва да въдворява ред в превозването на

...
Агресивен кибик се опитва да въдворява ред в превозването на
Коментари Харесай

Агресивен кибик тероризира хората, които искат да пътуват от София към Перник с частни коли

Агресивен наблюдател се пробва да въдворява ред в превозването на пасажери от София към Перник. За това алармират постоянни пасажери сред двата града, написа Днес бг.

" Ако инцидентно частен автомобил с пернишка регистрация спре да качи хора, които са в същата посока, снажният " охранител " прибягва до нападателни дейности ", написа свидетелка на изявите му във Фейсбук. Жената разгласява и фотоси на мъжа в една от огромните групи на София в обществената мрежа.

" Този нападателен вид стои всеки ден на спирката на рейсовете за Перник, намираща се на Руски монумент ", изясни тя.

Според дамата транспортните компании, обслужващи линията Перник-София-Перник и Дупница-София-Дупница му заплащат прилична дневна отплата, против която той не би трябвало да позволява инцидентни коли да вършат услуга на хората.

" Един тип го раздава мутра-пазач на спирка. И това е всеки ден. Особено неприятно гледащ е следобяд и по здрач, когато хората се прибират към Перник ", написа още Veronika Dimitrova.

Друга потребителка на обществената мрежа удостоверява в коментар и добавя: " Въпросният глупак не просто седи там и варди хората да не се качват по коли, а и събира пасажери за едни остарели бусчета с безобразни водачи ". Мъжът обяснявал безочливо на чакащите на спирката, че би трябвало да се качат във " въпросната таратайка ".

" Колкото и да отказваш, не се маха. Познати преди години имаха вреди по автомобила си поради него, тъй като откакто качили пасажер, той ги " подгонил " с някаква кола. Резултатът беше строшен фар и огледало. А най-веселото е, че органите на реда не един път са уведомявани. Резултат няма ", добавя дамата.

Така нареченото споделено пътешестване, при което непознати хора се самоорганизират да пътуват дружно, когато са в една посока и не употребяват автобусните линии, е честа процедура по доста направления в страната. Фирмите на превозвачите търпят загуби от разрастването му и намерено се афишират против него с претекста, че е нелегално и нестабилно.

Под поста за мутрата-пазач на спирката за Перник също има спор за и срещу споделеното пътуването.

" Всеки транспортьор заплаща избрани лицензи/такси/намсиквоси за потреблението на избрани места за прекъсване или престой. Тези с персоналните коли несъмнено бъркат в джоба на превозвачите. Абе... шерването на трaнспорт е доста скъпо, само че има по какъв начин да се прави и без драма ", разяснява една от потребителките.

Според различен страната е абдикирала от всичко и превозвачите са взели в свои ръце битката с незаконните превозвачи.

" Една компания вади милиони документи, заплаща хиляди такси и лицензи, застраховки, скъпи винетки и така нататък Накрая някой си купува един остарял Опел на газ за 1000 лева и нелегално им взима клиентите ", написа той.

" Да си оправят разписанията, след това да си " пазят " пасажерите. Пловдив-София са през половин час, Перник-София... както пристигна ", влиза в разногласието очевидно постоянен пасажер по маршрута.

Друг пък добавя, че превозвачите нямат право да назначават сходни " разпоредители ", тъй като е незаконно принудително да предлагаш на хората комерсиална услуга.

" Ако даден пасажер е удовлетворен от транспорта на дадена компания, и извънземните да слязат да го закарат с чинията, няма да се качи. Явно вместо да си извърнат внимание не услугата, да я създадат по-достъпна и сигурна, те заплащат на някакъв плондер да плаши хората ", възмущава се различен от коментиращите.

Трети се намесва с прагматично предложение: " Преместете срещата 50 метра нагоре и готово. Като виждам, той до момента в който се затича, КИ сТигнете у Перник ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР