Аграрният министър Кирил Вътев обяви, че всички преработени стоки са

...
Коментари Харесай

Министър Вътев: България има потенциал да изхранва над 30 милиона души, а ние сме 6,5 млн. и внасяме почти всичко

Аграрният министър Кирил Вътев разгласи, че всички модифицирани артикули са били извадени от тези с висок фискален риск , защото най-честите измами се правили със суровините . Припомняме, че доста от питателните артикули , включително зеленчуци и плодове, са се оказали с висок фискален риск. Именно поради това ще бъдат. От сектора обаче се питат за какво саламите не са измежду тези артикули. По този мотив земеделският министър съобщи, че наредбата се издава от финансовото министерство и се извършва от данъчните .

„ Какво да направя – да си залича биографията? Аз нямам отношение към тази разпоредба. Фирмата, от която пристигам аз, е под подобен фискален надзор от 2014 година и той продължава и до ден сегашен. Фирмата, от която пристигам аз, е подложена на 14 одита годишно и сега. Всеки, който има искания, да си сложи бизнеса под подобен надзор и тогава да ми приказва по какъв начин аз съм повлиян. /…/ Защо едни артикули са в листата, а други – не, е предмет на разбори на Национална агенция за приходите, до които ние нямаме достъп и влияние “ , посочи Вътев за „ БНР “ и акцентира, че повереното му министерство няма общо с анализите на приходната организация.

Изготвя се план на Закон за правила по веригата на доставки на храните , напомни министърът. По негови думи в този момент той е на стадий разискване при браншовите организации. Вътев ги прикани по-бързо да си дадат предложенията, защото министерството не можело да ги чака до безконечност.

„ До момента нямаме нито едно назад предложение. Всички ведомства към този момент си върнаха предложенията, от браншовите организации – 0 “ , посочи той.

В България има два извънредно постоянни бранша – птицевъдство и свиневъдство , счита министърът, само че предвижда, че скоро от първия ще изискат средства поради Украйна.

Земеделският министър счита, че процесите в сектора са такива, че и за цялостен един мандат, доста малко неща могат да се създадат. Той твърди, че най-важното е напояването да се сложи като водещ водещ.

„ Предприехме действителни дейности. 24 плана започват “ , регистрира той, като предвижда финала им през 2025 година

Вътев е на мнение, че към момента не може да се разгърне огромният капацитет на страната , която може да изхранва над 30 милиона души население. Същевременно в България има 6,5 милиона души и съвсем всичко се внасяло, заключи той.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР