Аграрен университет - Пловдив е единственото в България висше училище

...
Аграрен университет - Пловдив е единственото в България висше училище
Коментари Харесай

АУ - Пловдив - партньор в проекта за Европейски университетски алианс UNIgreen

Аграрен университет - Пловдив е единственото в България висше учебно заведение в областта на аграрните и естествени науки, включено в Европейски академични алианс, утвърден за финансиране от Европейската комисия на 27 юли 2022 година

Алиансът е първият в Европа план за " зелен “ европейски университет по агрономически, биотехнологични и естествени науки. В него са включени 8 партниращи университета: Университет в Алмерия- Испания, Аграрен университет- Пловдив, Аграрен университет на Исландия, Политехнически Институт в Коимбра, Португалия, Институт по биотехнологии в Париж Sup’Biotech - Франция, Университет в Модена UNIMORE - Италия, Варшавски университет по естествени науки - Полша, Институт HEPL в Лиеж -  Белгия.

Транснационалният алианс UNIgreen се нарежда като знакова европейска просветителна и научно-изследователска институция посредством одобряване на връзките сред сътрудниците в областите обучение, научни проучвания, нововъведения, положителни практики и трансфер на познания.

Преподавателите от партньорските университети ще могат да работят по интердисциплинарни интернационалните изследвания и планове. Студентите ще имат опция да се образоват по стратегии, създадени групово от партньорските организации, да вземат участие онлайн или виртуално в процес на образование, да обогатяват чуждоезиковите си умения и да покачват равнището си на професионална подготовка.

Предизвикателствата на екологичния и дигитален преход на Европа изискват нови стандарти в образованието и науката, както и смяна в метода на взаимоотношение сред просветителния състав, учащите се и обществената среда. Нужни са нови устойчиви практики, които да бъдат в сходство с нормите за запазване на природата.

Мрежите от висши образователни заведения и научни центрове са институциите, които да служат като катализатор за смяната в потребителското държание. Те са виновни и за построяването на нови зелени и устойчиви университетски и научни познания и практики, използването им от специалистите и имплементирането им в просветителната, научната и обществената среда. Това е и задачата на новосъздадения алианс UNIgreen.

Европейските академични алианси са самодейност за шерване на запаси и опит, като сега в Европа съществуват 44 алианса, включващи 340 висши учебни заведения от целия континент. Аграрен университет- Пловдив е единственото висше учебно заведение в България в областта на аграрните и естествените науки, включено в Европейски академични алианс.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР