Агонията, в която вкараха България, може да се прекрати само

...
Нинова: Агонията, в която вкараха България, може да се прекрати само с предсрочни избори

Снимка: БГНЕС

Коментари Харесай

НА ЖИВО: Нинова: Агонията, в която вкараха България, може да се прекрати само с предсрочни избори

Агонията, в която вкараха България, може да се приключи единствено с предварителни избори. Това заяви  водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на консултациите при президента.

 

Още гледайте във видеото на SafeNews:

Нашата позиция е ясна и безапелационна още от първия ден

от съставянето на това държавно управление. Това държавно управление и това болшинство са нездравословни за страната. А тя е, че това държавно управление и това болшинство – са нездравословни за страната.

„ Вие по какъв начин преценявате, остатъчният политически запас на 49-то Народно събрание има ли шансове на първи, на втори мандат, да сформира държавно управление. Ако се стигне до 3 мандат, вие подготвени ли сте с предложение “, съобщи Радев, обръщайки се към Българска социалистическа партия.

„ Корупцията към този момент се записва в законите, Шенген по въздух и вода е унизително за България и ни слага като второстепенна страна, Еврозона от 1 януари 2025 година също се отдалечава като опция, Планът за възобновяване не е ревизиран, крие риск, инфлацията не е понижена. – месеца посветиха на разпределение на постовете и властовите позиции. Проблемите не са решени – има демографска злополука, към този момент всеки 10-и работеш е работещ безпаричен, монополи изсмукват парите на хората, тъй като са безнаказани и безконтролни, няма институция, която да отбрани хората. Приемат се закони на две четения в едно съвещание, това е гаранция за неустановеност, нито фамилиите, нито бизнеса, могат да програмират живота си. Още по-голяма неустановеност идва, в случай че това продължи още 9 месеца. Целта е да се овладеят регулаторите, поста на основния прокурор, мафията и задкулисието да вземат най-високите постове и да бъдат официализирани и законни. Ние няма да участваме в сходни събития “, съобщи още Нинова.

 

SafeNews напомня, че през днешния ден не престават съвещания при президента преди президента да връчи първия мандат за сформиране на държавно управление. Румен Радев беседва първо с представители на „ Възраждане “,  по-късно с „ Българска социалистическа партия за България “ и „ ИТН “.
Консултациите с парламентарно показаните партии започнаха през вчерашния ден на „ Дондуков 2 “ – поредно с ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи.
След края на политическите съвещания с шестте парламентарни обединения президентът би трябвало да реши по кое време ще връчи мандат за сформиране на кабинет на претендент за министър председател, посочен от ГЕРБ-СДС.
За това в Конституцията няма очакван период.

 

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР