Агонията трябва да спре и да отидем на нови предсрочни

...
Агонията трябва да спре и да отидем на нови предсрочни
Коментари Харесай

Хаджигенов: Стига агония! Да отиваме на избори

Агонията би трябвало да спре и да отидем на нови предварителни парламентарни избори. На тях се чака да има някакво разбъркване. Това съобщи юрист Николай Хаджигенов пред News.bg за идния избор на съмнение против кабинета, който ще бъде разискван във вторник и гласуван в сряда.

Той счита, че вотът на съмнение ще мине, тъй като има образувано ново болшинство в Народното събрание. " Ние идваме " ще поддържа митингите през днешния ден и на следващия ден, с цел да покажат на статуквото, че са тук.

Според него политическата рецесия не е чак толкоз неприятно нещо, а е тип филтриране. Явно би трябвало да минем през този интервал на филтриране в Народното събрание и политиците да поумнеят. Политиците би трябвало да се съберат дружно против статуквото, настоя още Хаджигенов.

По отношение за гражданския конвент за правораздаване Хаджигенов съобщи, че са определени пет стъпки, с цел да може да се покаже, че има базови неща, които могат да се случат в настоящето Народно заседание и без промени в Конституцията. Досега обаче трябвало да се случат измененията в КПКОНПИ и Висш съдебен съвет. Водещото е Висш съдебен съвет и с цел да може да се махне основният прокурор Иван Гешев и да се случи правораздаването най-сетне, е да има смяна в Закона за правосъдната власт, акцентира Хаджигенов.

Идеята е да се покаже на властта, че може да се случат измененията, ние знаем по какъв начин и просто би трябвало да се направи, сподели Хаджигенов.

Той е на мнение, че нов Висш съдебен съвет до 3 октомври няма да се образува, тъй като до тогава може да няма парламент.

Народното събрание и държавното управление имат зверска потребност от експертиза - не теоретици, не догматици, а действителни специалисти, от хора, които имат действителна идея какво и по какъв начин да се направи, означи Хаджигенов.

Останалите тематики, които ще се обсъдят гражданския конвент за правораздаване, са промените в Наказателно-процесуален кодекс, българският вид на закона " Магнитски " и адвокатурата като дейната среда в правосъдната промяна. Темите престои да бъдат разисквани от водещи адвокати и магистрати у нас - юрист Михаил Екимджиев, арбитър Атанаска Дишева и арбитър Олга Керелска.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР