Агнешка главичка второ поколение атакува парламента 25 години след инвазията

...
Агнешка главичка второ поколение атакува парламента 25 години след инвазията
Коментари Харесай

Това е ПП-ДБ! „Агнешката главичка” Джипо Джипов води листа – ето как прави милиони

„ Агнешка главичка ” второ потомство нападна Народното събрание 25 години след нашествието в политиката и стопанската система на истинския кръг, воден от синия мултимилионер Никола Николов. На 27 октомври синът му Джипо Джипов има всички шансове да стъпи в Народното събрание и да продължи делото на татко си, стига да има кой да му гласоподава, установи „ Филтър “.

По същия метод преди години комунистическата власт конфигурира синове, дъщери и близки родственици в демократичното ръководство. Сега по същия път потеглят и техните идеологически врагове, доста от които станаха не по-малко авторитетни и богати по времето на прехода.

Сега Джипо е мастит предприемач от Разград и общински консултант в града. Коалицията ПП-ДБ изненада локалните, като сложи „ агнешката главичка ” преди всичко в листата. За сметка на титулярната Антоанета Цонева – Кака Цона, която не съумя да влезе в 50-ото Народно заседание през април. Тогава Джипов беше на второ място след нея.

Когато татко му Никола Николов е бил народен представител, синът Джипо е бил на 12 години. Състоянието на бащата, насъбрано в смутните времена на държавното управление „ Костов “, разрешава на младата вяра на жълтопаветните брокери да се изучи в Лондон, където взема диплом за строителен я инженер.

След това се връща у нас и се включва в огромния бизнес, който към този момент е основан от татко му след отдръпването от дейната политика. От 2019 година Джипо е общински консултант в Разград от листата на „ Демократична България “, където татко му към момента има мощни позиции.

Между другото таткото Никола Николов не е скъсал с огромната политика и в последните парламенти беше консултант по енергетика на Владислав Панев. Лидерът на кръга „ Агнешки главички “ през 90-те схваща от тази тематика, тъй като той и синът му са в бизнеса с произвеждане и продажба на ток от фотоволтаици.

Като общински консултант Джипо е подал декларация пред КПКОНПИ, където най-любопитна е графата за паричните средства. Посочил е 430 хиляди лв. от подаяние, само че не написа от кого, по кое време и по какъв мотив.

Основното бизнес начинание на бъдещия народен представител обаче са ВиК плановете. Той наследи от татко си завода „ Международен автомобилен транспорт (стопанско обед “ в Разград, който създава сглобки и тръби за мрежата, само че построява и фотоволтаични паркове в България и Румъния. Клиенти на компанията на Джипо са държавните ВиК сдружения в цялата страна, на които доставя съоръжение за милиони, сподели инспекцията.

Дружеството на бъдещия народен представител обилно черпи и от европейското финансиране. В края на август Джипов е подписал контракт за 825 хиляди лв. по Плана за възобновяване и резистентност. С тях „ Международен автомобилен транспорт (стопанско обед “ ООД ще си купи ножова мелница, машина за прегъване на тел и мултифункционална хидравлична отрезна машина с 5 работни станции. Преди това, отново с пари от този проект, Джипо си е направил фотоволтаични системи с акумулатори в завода.

Стойността на плана е 228 хиляди лв.. Той е утвърден, когато страната управляваха съпартийците му от ПП-ДБ с кабинета на печалния „ учен “ Николай Денков.

Джипо Джипов е измежду най-богатите хора в Разград с помощта на връзките, парите и старта, даден от татко му Никола Николов. Натрупал солидно благосъстояние в бизнеса, в този момент той ще работи в „ изгода на обществото ”. За разлика от прословутия си родител, който мина по противоположния път – първо беше политик, а по-късно паралия.

Съдружник на Джипо Джипов е различен мастит предприемач от Разград – Милен Минчев, който е на годините на татко му Никола и негов персонален другар и сътрудник. Минчев три пъти е бил претендент за кмет, подсилен от десни партии, само че връзката с Никола Николов не му оказа помощ. Днес е общински консултант и началник на комисията по бюджет и финанси, където е сътрудник със съдружника си Джипо Джипов.

Ако наследникът на Никола Николов влезе в Народното събрание, ще би трябвало да се лиши от ръководството на компанията си и евентуално ще го замести Минчев или брачната половинка му Нели, от която има три деца.

Кръгът „ Агнешки главички “, който беше завладял страната в края на 90-те, е извънредно мощен в Североизточна България и изключително в Разград, само че с излизането на националната сцена не е изключена нова огромна агресия.

Бизнес кръгът на Джипо, татко му и Милен Минчев попада в сигнал от 8 юли 2021 година, три дни преди парламентарните избори тогава. Подател е ГЕРБ- Разград, а получатели са основният прокурор, тогава Иван Гешев, вътрешният министър Бойко Рашков, ръководителят на ЦИК.

В сигнала, който още е наличен, се разказва по какъв начин се купуват гласове в огромното село Ясеновец до Разград. Посочва се, че някогашният кмет Гюлджан Ахмедов дружно със сина си Генджай раздават на хората чанти с хранителни артикули против глас за „ Демократична България ”. Генджай Гюлджан обикалял селото и събирал персоналните карти на съселяните си с разнообразни обещания против глас за „ Демократична България ” (ДБ).

В двора на главното учебно заведение, където е и една от изборните секции, била построена голяма шатра за предизборна пропаганда. Описва се още, че Серафим Стоилов от Ясеновец през вечер е с Никола Николов и Милен Минчев в локален хранителен магазин, където заплащат вересиите на хората против глас за Демократична България.

Тогава Минчев е претендент за народен представител. Същото се случвало и в село Каменар. В сигнала попадат както Никола Николов, по този начин и синът му Джипо. Не е ясно какви ограничения са взели институциите по тази информация.

КОЙ Е ТАТКОТО НА ДЖИПО ДЖИПОВ?

Таткото на разградското ПП-ДБ знамение Джипо Джипов – Никола Николов, е именит наследник народен представител от времето на ОДС със смуглия водач Иван Костов. Връзката сред двамата е повече от мощна. Командира е преподавал социалистическа политикономия на бъдещия политик и предприемач във ВМЕИ-София. В началото на 90-те години става началник на Съюз на демократичните сили в Разград, а по-късно и шеф на огромния цех „ Диамант “. Показва качества в партията и през 1997 година става народен представител. Избран е и за началник на икономическата комисия.

Събира другари в политиката и бизнеса в прочут столичен ресторант, където специалитетът е печени агнешки главички. Кръгът бързо става известен с разпределянето на активи зад кулисите и най-много с приватизацията на основни браншове.

През 2001 година Никола Николов е обвинен за длъжностно заграбване и занемареност за времето, кога- то е бил шеф на към този момент банкрутиралия държавен цех „ Диамант “. Имунитетът му е снет. Според следствието Николов е присвоил 10 милиона неденоминирани лв..

С над 10 покупко-продажби от завода били изнесени тонове материали, които не били платени. Случайно или не, тогавашният му заместител Велеслав Тачев е негов съучастник в няколко проспериращи компании години по-късно.

Тогава на ярко излиза въздействието, което политикът предприемач от Разград е имал за приватизацията на основни предприятия от времето, когато е разполагал с власт – „ Каолин “, „ Биовет “ – Пещера, „ Хан Аспарух “, „ Булгартабак “ в Исперих и доста други. Тогава Николов отхвърля бизнес връзки с Иво Прокопиев и твърди, че са единствено другари от Разград. Днес обаче двамата ръководят компании с десетки милиони оборот в областта на енергетиката.

През 2008 година Николов е дефинитивно оневинен и влиза самоуверено в бизнеса с парите и връзките, насъбрани по времето, когато е бил народен представител.

Като специалист по фотоволтаици и енергетика е нает и за нещатен помощник в 48-ото Народно заседание. С голямо въздействие върху „ Демократична България “ е и последователят му и другар Иво Прокопиев, който също беше съден за продажбата на държавните дялове на EVN, само че предстоящо го оправдаха…

Автор: narod.bg

 

 

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР