Агенцията за вътрешно разузнаване на Русия /ФСБ/ съобщи, че е

...
Агенцията за вътрешно разузнаване на Русия /ФСБ/ съобщи, че е
Коментари Харесай

ФСБ задържа трима украински шпиони

Агенцията за вътрешно разузнаване на Русия /ФСБ/ заяви, че е задържала трима украински шпиони, като посочи, че единият от тях е възнамерявал терористична офанзива, до момента в който напрежението към спора в Украйна с проруските сепаратисти нараства.

Агенцията не разкрива къде и по кое време е задържала украинците. Отбелязва се, че двама от хипотетичните шпиони - татко и наследник - са били сътрудници на украинската работа за сигурност СБУ, които са „ пътували до Русия, с цел да събират информация и да вършат фотоси и видеозаписи на стратегически значими предприятия и обекти от транспортната инфраструктура “. Двойката е признала, че е била вербувана от СБУ, която им е предложила хонорар от 10 000 $.

Третият украинец, който е възнамерявал да извърши нахлуване, „ е бил вербуван и е работил по напътствията “ на върховен чиновник на украинското разузнаване “, съобщи ФСБ.

„ Нападението е било планувано да бъде осъществено посредством взривяване на две самоделни взривни устройства с обща маса 1,5 кг в тротилов еквивалент “, се показва в изказване на ФСБ, без да се загатва къде или по кое време е трябвало да бъде осъществено нападението.

Съобщението идва в миг, когато през последните седмици напрежението към дългогодишния спор на Украйна с проруските бунтовници в два от източните ѝ райони, граничещи с Русия, се ускори, а западните съдружници на Киев настояват, че Москва възнамерява да нахлуе в Украйна тази зима.

Русия отхвърля обвиняванията и твърди, че Украйна е разположила половината от всички свои сили наоколо до зоната на спора.

Проруските сепаратисти завзеха двата района през 2014 година, малко откакто Москва анексира Крим от Украйна. Киев и западните му съдружници настояват, че Русия е изпратила войски и военно съоръжение през границата, с цел да поддържа сепаратистите - изказвания, които Москва изрично отхвърля.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР