Агенцията за социално подпомагане се самосезира и незабавно е извършена

...
Агенцията за социално подпомагане се самосезира и незабавно е извършена
Коментари Харесай

Агенцията за социално подпомагане се самосезира по случая за изнасилено от бежанци момиче, започнаха проверки

 Агенцията за обществено подкрепяне се самосезира и неотложно е осъществена инспекция от Инспектората към АСП по случая за изнасилено момиче от Центъра за настаняване от фамилен вид за деца без увреждания " Мечтатели “.

Проверката демонстрира, че децата, които са настанени в центъра, живеят при доста положителни условия. Създадена е и нужната организация за качествено даване на обществената услуга. Докладът ще бъде възложен по подготвеност на дирекция " Закрила на детето “ към Агенцията за обществено подкрепяне. Основната рекомендация в документа е, че е належащо предприемането на ограничения за усилване на контрола по спазването на вътрешния ред и вечерния час от страна на настанените деца в центъра.   

Инспекторатът към АСП реализира постоянен надзор посредством планови и изключителни инспекции на предоставяните услуги в профилирани институции и на обществени услуги в общността. От началото на 2019 година досега са тествани 223 обществени услуги. При инспекциите не са открити систематични нарушавания. В множеството случаи предоставяните обществени услуги дават отговор на нормативно регламентираните стандарти. В случаите, в които са открити нарушавания, Инспекторатът на АСП прави наставления и рекомендации, които се извършват навреме от доставчиците на съответните обществени услуги.

Във връзка със сигнала, че момиче от ЦНСТБУ " Мечтатели “ е станало жертва на полово принуждение, е проведена среща на Координационния механизъм за взаимоотношение при работа в случаи на деца, жертви на принуждение или в риск от принуждение и за взаимоотношение при спешна намеса. На срещата са взети решения детето да бъде ориентирано към външен снабдител за прилагане на обществена услуга в общността, където да се работи интензивно със експерти за превъзмогване на последствията от претърпяното принуждение. С момичето работи интензивно и психолог.

Призоваваме всички медии и жители да подхождат с нужното внимание и да съблюдават условията на закона при разпространението на информация и персонални данни за деца, изключително в случаи на претърпяно принуждение, тъй като това вреди на бъдещето ми.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР