Агенцията за социално подпомагане приема заявленията за отпускане на еднократните

...
Агенцията за социално подпомагане приема заявленията за отпускане на еднократните
Коментари Харесай

Приемат заявления за помощи за ученици от II, III и IV клас без бележка от училище

Агенцията за обществено подкрепяне приема заявките за разпределяне на еднократните помощи от 300 лв. за децата от втори, трети и четвърти клас, без да изисква записка от учебните заведения.
Бележките не отпадат за учениците в 1 и 8 клас.
Сумата се изплаща на два пъти. Половината от размера може да бъде получена след влизане в действие на заповедта за разпределяне, а остатъкът - при започване на втория образователен период, в случай че детето продължава да посещава учебно заведение. За приемането на втората част от помощта не е належащо наново подаване на документи. Право на подкрепяне имат всички деца, без значение дали учат в държавно, общинско или частно учебно заведение, при изискване, че живеят непрекъснато в страната и не са настанени за развъждане отвън фамилията си. Документи се подават до 15 октомври в дирекциите " Социално подкрепяне " по сегашен адрес след записване на детето в съответния клас за образователната 2023/2024 година
Как и къде се подава заявление?
Заявление-декларация за разпределяне на помощта можете да подадете в дирекциите " Социално подкрепяне ", както следва:
персонално, като носите своята персонална карта (за справка);
посредством лицензиран пощенски оператор, в това число посредством услуга за електронна предложена поща;
по електронен път с дипломиран електронен подпис;
по електронен път посредством електронна административна услуга според Закона за електронното ръководство.
Заявления-декларации за разпределяне на еднократните помощи са оповестени в раздел " Социално подкрепяне “, подраздел " Семейни помощи “, Рубрика " Документи “ ТУК - Приложение № 11 – заявление-декларация за разпределяне на еднократна помощ за възпитаници, записани в първи, втори, трети и четвърти клас по реда на член 10а от ЗСПД, и Приложение № 12 - заявление-декларация за разпределяне на еднократна помощ за възпитаници, записани в осми клас по реда на член 10б от ЗСПД.
БНР>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР