Агенцията за регулиране на пазара на недвижими имоти в Дубай

...
Агенцията за регулиране на пазара на недвижими имоти в Дубай
Коментари Харесай

Ограничават рекламата на жилища в етап на строеж

Агенцията за контролиране на пазара на недвижими парцели в Дубай (RERA) осведоми, че всички реклами за парцели в градеж би трябвало да съдържат името на компанията, формалния номер на особено позволение, издадено от нея, както и номера на ескроу сметката и името на вложителя на плана. Мерките целят да усилят прозрачността и конкуренцията на локалния пазар на недвижими парцели, както и задграничните вложения.

Индексът на цените на жилищните парцели в Mo'asher сподели, че през юли 2022 година емирството е записало 8897 транзакции за продажба на стойност над 6 милиарда USD, което е най-големият размер на транзакциите за този месец през предходните 9 години.

Според изследване на организация Betterhomes през първата половина на 2022 година чужденците са съставлявали лъвския дял от вложителите в недвижими парцели. Лидерите са жителите на Индия, следвани от тези на Англия, Италия, Русия, Франция, Канада, ОАЕ, Пакистан, Ливан и Китай.

RERA откри и разгласи за парцели, които към този момент не се продават или отдават чартърен, само че към момента са в листата на електронните пазари за недвижими парцели. „ Агенциите за недвижими парцели са длъжни да се свържат с администрацията на портала в границите на 7 работни дни, да рапортуват обекти, които към този момент не са настоящи, и да отстранен тези реклами “, изяснява регулаторът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР