EPA значително свива това, което се квалифицира като федерални води, след като Върховният съд отмени защитите

...
Агенцията за опазване на околната среда и армията на САЩ
Коментари Харесай

Агенцията за опазване на околната среда и армията на САЩ пуснаха във вторник ново правило, което драматично свива това, което се квалифицира като федерални води, след решение на Върховния съд през май, което отмени защитата на влажните зони на САЩ.

Правилото ще направи невалидна по-ранна дефиниция за това какво представляват така наречените води на Съединените щати, след като Върховният съд постанови, че защитата на Закона за чистата вода се простира само до „влажни зони с непрекъсната повърхностна връзка с тела, които са води на Съединените щати в техните собствени права.”

Решението изключи влажните зони и по-малките притоци от защита, както е било през последните 45 години. Новото правило влиза в сила незабавно, става ясно от прессъобщение на агенциите.

Администраторът на EPA Майкъл Ригън регистрира недоволството си от пролетното решение на SCOTUS, но каза, че агенцията е работила бързо, за да го финализира.

 Хората посещават предната част на сградата на Върховния съд на САЩ на 19 април 2023 г. във Вашингтон, окръг Колумбия. class= Хората посещават предната част на сградата на Върховния съд на САЩ на 19 април 2023 г. във Вашингтон, окръг Колумбия. Анна Мънимейкър/Гети изображения

„Въпреки че съм разочарован от решението на Върховния съд по делото Sackett, EPA и армията имат задължението да прилагат това решение заедно с нашите държавни сърегулатори, племена и партньори“, каза Ригън в изявление. „Придвижихме се бързо, за да финализираме измененията на определението за „води на Съединените щати“, за да предоставим ясен път напред, който се придържа към решението на Върховния съд. EPA никога няма да се откаже от нашата отговорност да осигурим чиста вода за всички.“

Наскоро финализираното правило от администрацията на Байдън означава, че Инженерният корпус на армията на САЩ може да възобнови издаването на решения за юрисдикция, които са били спрени след решението на Върховния съд.

Решението провокира недоволство сред екологичните групи и предизвика рядък укор от страна на консервативния съдия от Върховния съд Брет Кавано, който не беше съгласен с либералните съдии. Мнозинството бяха „пренаписали Закона за чистата вода“ и пренебрегнаха неговия текст, както и „45 години последователна практика на агенцията“, пише Кавано.

Кавано пише също, че земите, които трябва да бъдат регулирани, не трябва физически да докосват съседен воден път, за да представляват „води на Съединените щати“, но че те могат да включват влажни зони, които са „отделени от покрита вода само от изкуствена дига или бариера, естествена речна берма, плажна дюна или други подобни. Той отбеляза, че осем различни администрации от 1977 г. насам са признали такива влажни зони за защитени.

Задължителният текст, пише Кавано, „не изисква непрекъсната повърхностна връзка между тези влажни зони и покрити води“.

„Чрез стесняване на обхвата на Закона (за чистата вода) върху влажните зони само до съседни влажни зони“, пише Кавано, „новият тест на съда ще остави някои отдавна регулирани съседни влажни зони да не бъдат обхванати от Закона за чистата вода, със значителни последици за качеството на водата и контрол на наводненията в Съединените щати."

Ариан де Вог и Деван Коул от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР