Агенцията за морско корабоплаване на Молдова заяви, че плаващ под

...
Агенцията за морско корабоплаване на Молдова заяви, че плаващ под
Коментари Харесай

Танкер, плаващ под молдовски флаг, е ударен от ракета в Черно море край Одеса

Агенцията за морско мореплаване на Молдова съобщи, че плаващ под молдовски байрак танкер, пренасящ химикали, с съветски екипаж, е бил улучен от ракета покрай украинското пристанище Одеса, и че не е ясно кой е стрелял по кораба, заяви Ройтерс.

Асошиейтед прес добавя, че компанията, която експлоатира танкера, е украинско юридическо лице. Медията показва, че случаят е станал в „ неутрални води “. 

Вадим Павалаки, заместник-директор на организацията за морско мореплаване на Молдова, съобщи пред Ройтерс, че екипажът на „ Милениал Спирит “ е съветски.

" Преди 10 минути научихме, че целият екипаж е избавен, само че двама са съществено ранени и са на път за болничното заведение ", сподели  Павалаки. В резултат на случилото се на борда на кораба е избухнал пожар, били са унищожени избавителните лодки, заради което членовете на екипажа са напуснали горящия транспортен съд единствено със избавителни жилетки. 

Танкерът е дребен, с тонаж от 2200 тона, и стана вторият търговски кораб, потърпевш от началото на съветската инвазия в Украйна. Вчера товарният транспортен съд " Яса Юпитер ", благосъстоятелност на турска компания, беше ударен от бомба край Одеса. 

Спасителните интервенции са осъществени от украинските управляващи, заяви молдовската организация.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР