Агенцията за борба с градушките е една от най-добре работещите

...
Агенцията за борба с градушките е една от най-добре работещите
Коментари Харесай

Кирил Вътев: Вносните млечни продукти у нас са 2-3 пъти по-скъпи, отколкото в развитите западни страни

Агенцията за битка с градушките е една от най-добре работещите структури в Министерството на земеделието и храните. Това съобщи в студиото на „ Здравей, България ” отрасловият министър Кирил Вътев. В момента компенсациите са към 500 лева на декар. Пострадалите аграрни производители ще бъдат обезщетени за нанесените вреди след градушките в Северна България.

Той разяснява и тематиката за сечта, която, по думите му, се политизира повече, в сравнение с е належащо. Опасението е, че се позволява по-голям дърводобив за дървесината да се употребява за „ разменна монета ” преди изборите.

Вътев разяснява и износа на продукция от Украйна. По думите му воюващата страна създава тонове слънчоглед, които не може да преработва и желае да експортира. „ Изходът би трябвало да бъде решен от целия Европейски Съюз, тъй като това количество няма по какъв начин да бъде модифицирано единствено в нашия район. Не желая да тревожа никого, само че след време това може да докара и до рецесия с олиото ”, сподели земеделският министър.

„ Много е смущаващо, че има вносни млечни артикули, които тук са 2-3 пъти по-скъпи в сравнение с в добре развити западни страни ”, уточни Кирил Вътев и добави, че в сходно събитие вижда далавера. По думите му конкуренцията на пазара явно не е задоволителна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР