Агенцията уточнява, че така висшият украински военен началник е отдал

...
Агенцията уточнява, че така висшият украински военен началник е отдал
Коментари Харесай

Ген. Сирски: Руската армия си е поставила за цел да превземе град...

Агенцията прецизира, че по този начин висшият украински боен шеф е отдал първостепенна значимост на сраженията в източната част на Украйна, където Москва ускорява нападенията си.

 

Ройтерс показва, че вероятно завладяване на обитаемото място на запад от разрушения град Бахмут за Деня на успеха на Съюз на съветските социалистически републики във Втората международна война би бил от стратегическо значение за духа на съветската войска, още повече като се има поради забавянето на военната помощ за Киев от Запада.

Според Сирски, който в края на предходната седмица сигнализира, че ситуацията на източния фронт се утежнява, Русия концентрира напъните си западно от окупирания Бахмут в опит да превземе Часов Яр, преди да продължи настъплението си към град Краматорск.

 

Часов Яр е локализиран на десетина километра от Бахмут в Донецка област, отбелязва Ройтерс. Подразделенията на Киев към този момент отблъскват съветския взлом наоколо до града, като са били снабдени с нови муниции, дронове и електронни бойни средства, разяснява ген. Сирски в изказване в приложението " Телеграм ".

" Заплахата въпреки всичко си остава основна, като се има поради фактът, че висшето съветско командване е сложило на военнослужещите си 9 май като краен период за завладяването на Часов Яр ", посочи Сирски, без да дава по-подробна информация.

 

Ройтерс написа, че в последните седмици Русия е нанесла три масирани въздушни офанзиви по украински електроцентрали и подстанции. Украинският държавен глава Володимир Зеленски съобщи нощес в обичайното си видеообръщение към нацията, че " обстановката на фронта по време на такава яростна война постоянно е тежка ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР