Агенцията припомня думите на говорителя на руския президент Дмитрий Песков

...
Агенцията припомня думите на говорителя на руския президент Дмитрий Песков
Коментари Харесай

Путин посреща Лукашенко в Кремъл, може да обсъждат спиране на огъня в Украйна

Агенцията напомня думите на представителя на съветския президент Дмитрий Песков от предходната седмица, който сподели, че двамата водачи ще обсъдят апела на Лукашенко за неотложно преустановяване на огъня в Украйна на идна среща.

Путин и Лукашенко ще водят диалози по " настоящи двустранни и интернационалните въпроси " на 5 април преди среща на Висшия държавен съвет на Съюзната страна, която пък ще бъде на 6 април, се споделя в известието на Кремъл.

Русия и Беларус са публично част от Съюзната страна - съдружие без граници и съюз сред двете някогашни руски страни, макар че дълготрайните проекти за по-тясна интеграция на стопанските системи им неведнъж са били в застой, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Москва е най-важният политически и финансов покровител на Беларус, а Лукашенко разреши на Путин да употребява беларуска територия за започването на съветската инвазия в Украйна предходната година.

Путин заяви предишния месец, че ще разположи тактически нуклеарни оръжия в Беларус.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу сподели през днешния ден, че Русия укрепва нуклеарните благоприятни условия на Беларус в отговор на присъединението на Финландия към НАТО.

Утре Путин ще получи акредитивните писма от 17 новопристигнали задгранични посланици на 5 април, оповестиха от Кремъл, съобщи ТАСС. Посланикът на Европейски Съюз, посланикът на Съединени американски щати Лин Трейси, както и посланиците на Дания и Норвегия ще връчат акредитивните си писма на съветския президент.

На 5 април Путин също по този начин ще организира и съвещание на Съвета за сигурност на Русия. На него ще бъдат прегледани въпросите, свързани с обезпечаването на реда и публичната сигурност на територията на Донецката и Луганската национална република, както и на Запорожка и Херсонска област.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР