Агенцията посочва, че към момента не може да потвърди достоверността

...
Агенцията посочва, че към момента не може да потвърди достоверността
Коментари Харесай

Украйна с мащабна атака срещу руската военновъздушна база в Морозовск

Агенцията показва, че все още не може да удостовери достоверността на тази информация по самостоятелен път, предава Българска телеграфна агенция. Източникът не е дал детайлности по какъв начин тъкмо е била осъществена офанзивата, само че е добавил, че още осем самолета са били развалени.

Според източника военновъздушната база в Морозовск се употребява от съветски тактически бомбардировачи като Су-24 и Су-24М, които военновъздушните сили на Москва употребяват, с цел да пускат управляеми бомби по украинските въоръжени сили и по градове и обитаеми места по фронтовата линия.

Министерството на защитата в Москва по-рано през днешния ден разгласи, че Ростовска област е била изумена от десетки украински дронове, съобщи ДПА. В изказване на ведомството се споделя, че противовъздушната защита е прехванала общо 53 дрона, 44 от които са били в Ростовска област. Управителят на едноименната област Василий Голубев заяви за " масирана офанзива с дронове ", която е била ориентирана против Морозовски регион. В своя обява в приложението " Телеграм " той сподели, че е била развалена електрическа подстанция и някои поданици са останали без ток.

В град Ростов на Дон, столицата на региона, се намира щабът на съветските войски, участващи в нападението против Украйна, почнало през февруари 2022 година, отбелязва Франс прес.

Независими медии показаха, че в Морозовски регион има военно летище. Канали в " Телеграм " споделиха изображения, на които се виждат огнени кълба в небето и цитираха известия от локални поданици, които чули детонации към летището.

Русия, която води война против прилежащата Украйна от повече от две години, все по-често е подложена на обстрел - изключително в граничните региони, отбелязва ДПА. Въпреки това вредите и броят на жертвите са незначителни спрямо кръвопролитията в Украйна. Руската военна инфраструктура постоянно става цел на сходни офанзиви, защото Украйна се пробва да обърне войната в своя изгода.

Решението на Киев да поразява цели в Русия е една от аргументите немският канцлер Олаф Шолц да се опълчва на снабдяването на Украйна с далекобойни ракети " Таурус " (Taurus), които биха могли да бъдат употребявани за поразяване на цели надълбоко навътре в Русия и още повече да въвлекат НАТО в спора, разяснява ДПА.

Украйна от своя страна съобщи, че е прехванала всички 13 дрона " Шахед ", пуснати от съветската войска против нейната територия. Според управляващите Харковска област също по този начин е била взета на прицел с ракети. Управителят на едноименната област в Североизточна Украйна, която граничи с Русия, сподели, че съветският обстрел е бил ориентиран против към 15 обитаеми места.

През последните седмици руснаците ускориха ударите в региона, които предизвикаха редица жертви и съществени спирания на електрозахранването.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР