Агенцията по заетостта стартира от днес /21 януари/ до 28

...
Агенцията по заетостта стартира от днес /21 януари/ до 28
Коментари Харесай

Агенцията по заетостта започва прием на заявления по проекта Родители в заетост

Агенцията по заетостта започва от през днешния ден /21 януари/ до 28 февруари нов уголемен банкет на заявки по плана "Родители в претовареност ", оповестяват от институцията. Той е съфинансиран от Европейския обществен фонд посредством Оперативна програма "Развитие на човешките запаси " 2014-2020 и подкрепя родителите за по-доброто съвместяване на професионалния с персоналния живот. В същото време се дава опция за претовареност на безработни лица да поставят грижи за развъждане на деца, се показва в информацията.

В рамките на първите два приема 1514 родители са утвърдени и включени в плана от общо 2977, подали заявки. 3449 безработни са изявили предпочитание да бъдат наети като детегледачи, а утвърдените са 2501. Сключени са 1425 трудови контракти с детегледачи.

По време на новия банкет право да подават заявки по плана имат родители на деца от 0 до 12 години. Те би трябвало да дават отговор на следните условия:Родители на деца от 0 до 5-годишна възраст, незаписани в детска ясла/градина, които имат обезпечено работно място по трудово/служебно правно отношение или са самонаети/самоосигуряващи се лица, само че все още поставят грижа за децата си и не са се върнали на работа; многодетни родители на деца от 0 до 12-годишна възраст, които са се върнали на работа, и децата посещават детски ясли/градини, както и учебно заведение.

Право да аплайват имат и безработни, регистрирани в бюрата по труда, които са родители на деца от 0 до 5-годишна възраст, незаписани в детска ясла/градина, или многодетни родители на деца от 0 до 12 годишна възраст, посещаващи детски ясли/градини, както и учебно заведение.

Максималният период за приемане на услугата "детегледач " е до 18 месеца или до навършване на пет или 12 години на детето.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР