Агенцията по заетостта прекрати регистрацията на 16 фирми, които посредничат

...
Агенцията по заетостта прекрати регистрацията на 16 фирми, които посредничат
Коментари Харесай

Прекратиха дейността на 16 фирми, посредници за работа в чужбина

Агенцията по заетостта приключи регистрацията на 16 компании, които посредничат за наемане на работа в чужбина в интервала 2015-2017 година Повод за прекратяването на активността им са установени нарушавания от Главна ревизия по труда. След установяването на нарушаванията има влезнали в действие наказателни постановления.

Нарушенията, които се срещат най-често са събиране на такси от търсещите работа за посредничеството; изпращане на работа в чужбина без медиаторът да е сключил посреднически контракт с задграничен работодател; медиаторът не дава на служащите самостоятелен трудов контракт за наемане на работа по Наредба за изискванията и реда за осъществяване на посредническа активност по наемане на работа.

Други нарушавания, които са довели до преустановяване на регистрацията на компаниите медиатори, са, когато медиаторът не дава на служащите цялостна информация в трудовите контракти, в това число данни за длъжности, на които ще бъдат наети лицата, периода на наемането, работното време, трудовото заплащане, битовите условия и др.; когато медиаторът не подписва посреднически контракт с търсещото работа лице за намиране на работа или не поддържа електронен указател за търсещи и устроени на работа лица.

Единствената социална работа за претовареност, която организира дейни ограничения за в детайли информиране и предварителна защита на рисковете при работа в чужбина, е Агенция по заетостта.

Информационни акции се организират посредством бюрата по труда.

Агенцията популяризира настоящи материали, съдържащи информация за изискванията на живот и труд в другите страни. Информационните акции подчертават върху рисковете от нерегламентирана работа и злоупотреби при заплащането, общественото и здравно обезпечаване и правата и отговорностите на служащите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР